Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Doi morți în urma inundațiilor din Indonezia

Inundaţiile importante care s-au produs în Indonezia în ultimele zile au cauzat moartea a două persoane şi au făcut ca fluviul Citarum, considerat cel mai poluat din lume, să iasă din matcă, au anunţat vineri autorităţile locale, citate de AFP.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 08.03.2019 - 11:04

"Inundaţiile şi alunecările de teren au provocat moartea a două persoane, alte şase sunt date dispărute şi trei persoane sunt rănite" pe insula Flores din provincia East Nusa Tenggara, a precizat Sutop Purwo Nugroho, purtătorul de cuvânt al Agenţiei pentru situaţii de urgenţă.

Pe insula Java, după mai multe zile de ploi abundente care au făcut să iasă din matcă apele poluate ale fluviului Citarum, locuitorii din mai multe localităţi apropiate de Bandung se deplasează pe străzi inundate, unde apa le ajunge până în zona pieptului, a constatat un fotograf de la AFP.

Alţi rezidenţi se deplasează cu plute sau mici ambarcaţiuni în urma inundaţiilor care afectează şi alte zone din provincia Java de Vest.

Inundaţiile sunt frecvente în sezonul ploilor în Indonezia, din octombrie până în aprilie.

În ianuarie, cel puţin 70 de persoane au murit în inundaţii şi alunecări de teren care s-au produs în partea sudică a insulei Sulawesi.

Acele inundaţii au afectat peste 30.000 de persoane în provinciile Java de Est şi Java de Vest.

Citarum, un râu lung de 300 de kilometri, a fost declarat de Banca Mondială drept "cel mai poluat fluviu din lume" într-un raport publicat în urmă cu un deceniu, iar situaţia lui nu s-a schimbat prea mult de atunci.

Autorităţile din Jakarta, capitala Indoneziei, şi-au anunţat anul trecut intenţia de a curăţa cursul de apă după ani de eşec în această privinţă, având chiar ambiţia de a face apa acestui fluviu să devină potabilă în 2025.

Citarum transportă însă în continuare o mare cantitate de gunoaie, excremente de origine animală şi reziduuri chimice provenind de la uzinele din zonele pe care le străbate.

Comentarii

loading...