Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Foto Arhiva

Dodon vrea ca Germania să-şi asume un rol mai important în reglementarea conflictului transnistrean

Preşedintele Republicii Moldova, Igor Dodon, vrea ca Germania să-şi asume un rol mai important în reglementarea vechiului conflict îngheţat din regiunea separatistă Transnistria, relatează miercuri dpa.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 28.02.2018 - 15:10

"Germania ar trebui să adopte o poziţie activă în vederea rezolvării acestei probleme", a declarat Dodon pentru dpa înaintea vizitei pe care o efectuează joi la Berlin.

"Germania este un lider în Uniunea Europeană şi este profund implicată în legătură cu acest subiect", a mai spus preşedintele moldovean, care şi-a exprimat în trecut intenţia de a acorda o mai mare autonomie Transnistriei.

Transnistria, o fâşie de pământ la graniţa cu Ucraina, şi-a declarat independenţa faţă de fosta Republică Sovietică Socialistă Moldovenească, iar Rusia menţine în regiune 1.200 de militari cu rol de menţinere a păcii, în baza unui vechi acord de încetare a focului.

"Rusia şi Occidentul au nevoie de o agendă comună pentru această regiune şi de o poveste de succes comună", a mai spus Igor Dodon în interviul acordat în capitala Republicii Moldova, Chişinău.

"Este de datoria mea să-i conving pe partenerii noştri, inclusiv Germania, că Moldova poate şi trebuie să fie această poveste de succes. Dacă reuşim, această regiune poate deveni în trei-patru ani un exemplu de cum pot fi rezolvate conflictele îngheţate postsovietice", a adăugat preşedintele moldovean.

Ales acum un an şi jumătate cu promisiunea de a întări relaţiile cu Rusia, Igor Dodon a intrat în conflict cu oficiali favorabili Uniunii Europene în legătură cu deciziile politice. În Germania, el are prevăzute întrevederi cu reprezentanţi ai stângii din parlament.

Comentarii

loading...