13.2 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăInternaționalDodon s-a întâlnit cu Putin pentru a-i cere să încurajeze activitatea firmelor...

Dodon s-a întâlnit cu Putin pentru a-i cere să încurajeze activitatea firmelor rusești în Republica Moldova

Președintele Igor Dodon a anunțat că liderul de la Kremlin “a acceptat şi este gata să examineze” solicitarea sa de oferire, cu titlu gratuit, “a tehnicii de producţie rusească, pentru nevoile oraşelor şi localităţilor mari din Moldova”.

Igor Dodon își exprimă speranţa că, în lunile imediat următoare, această asistenţă din partea Federaţiei Ruse va începe să ajungă în localităţile din Republica Moldova.

Pe de altă parte, în discuția purtată la Mosova, “o atenţie sporită a fost acordată problematicii transnistrene”, anunță Igor Dodon. “Am remarcat rezultatele pozitive în soluţionarea unui bloc întreg de probleme cu care se confruntă locuitorii de pe ambele maluri ale Nistrului. Aceşti paşi consolidează în mod consecvent şi eficient încrederea între Tiraspol şi Chişinău. Contactele cu liderii regiunii transnistrene vor fi continuate”, subliniază Igor Dodon.

“Majoritatea absolută a cetăţenilor Republicii Moldova va continua să susţină poziţia Preşedintelui Republicii Moldova de promovare a cursului spre un parteneriat strategic şi menţinere a relaţiilor de prietenie stabilite de-a lungul istoriei cu statul rus”, subliniază președintele Igor Dodon.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Zeci de angajați ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor fi disponibilizați de luni

Circa 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni,...

Zeci de angajați ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor fi disponibilizați de luni

Circa 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni,...

Legea pentru prevenirea şi eliminarea violenţei şi hărţuirii la locul de muncă, promulgată de Klaus Iohannis

Legea iniţiată de Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale (MMSS) pentru ratificarea Convenţiei privind prevenirea şi eliminarea violenţei şi hărţuirii la locul de muncă a...
Ultima oră
Pe aceeași temă