Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Dodon agită spectrul alegerilor parlamentare anticipate

Cu cât mai aproape va fi termenul de dizolvare a Parlamentului, cu atât discuţiile dintre formaţiunile care au acces în legislativ vor fi mai constructive, a declarat preşedintele Igor Dodon în cadrul emisiunii "Moldova în direct'' de la postul public de televiziune Moldova 1.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 19.04.2019 - 10:20

În opinia lui Igor Dodon, şi socialiştii, şi reprezentanţii eşichierului de dreapta au fost şi sunt în opoziţie faţă de Partidul Democrat (PDM) care este la guvernare în ultimii ani. De aceea, este un lucru logic că două partide de opoziţie încearcă să ajungă la un numitor comun pentru a-şi uni forţele împotriva guvernării.

Totodată, preşedintele Republicii Moldova consideră că probabilitatea unor alegeri anticipate este foarte mare, iar în cazul unui scrutin anticipat de pierdut vor avea "cei de dreapta''.

Igor Dodon a atenţionat că, dacă nu va fi aleasă conducerea Parlamentului, nu va putea fi stabilită data alegerilor locale, care ar trebui să aibă loc anul curent. Potrivit lui Dodon, mandatul actualilor aleşi locali va fi prelungit automat. "O interpretare a Curţii Constituţionale, teoretic, ar putea fi posibilă şi, cel mai probabil în luna mai, eu voi veni cu o astfel de solicitare', a declarat şeful statului.

Referitor la eventuale alegeri parlamentare anticipate organizate în aceeaşi zi cu scrutinul local, Igor Dodon a subliniat din nou că "ar fi logic' acest lucru, pentru că nu s-ar cheltui bani de două ori. "Dacă până pe data de 21 iunie Parlamentul nu alege un Guvern şi nu aprobă nicio lege, atunci la expirarea termenului de 30 de zile preşedintele ţării se adresează Curţii Constituţionale pentru a solicita acceptul, confirmarea circumstanţelor de dizolvare a Parlamentului'', a subliniat Igor Dodon.

Aceasta ar însemna că cel târziu la sfârşitul lunii iulie preşedintele va dizolva legislativul prin decret şi va anunţa ziua alegerilor parlamentare anticipate.

În ceea ce priveşte alegerile din Ucraina, Igor Dodon consideră că, indiferent care dintre cei doi candidaţi va ocupa fotoliul de preşedinte al statului vecin, relaţiile dintre Republica Moldova şi Ucraina vor fi bune.

Comentarii

loading...