Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Foto: arhivă

Disputa legată de Huawei naște un scandal între SUA și Germania

Recentele declaraţii ale Berlinului cu referire la China sunt 'o insultă la adresa Statelor Unite', a afirmat ambasadorul american în Germania, Richard Grenell, într-un comunicat care a circulat intens luni, transmite DPA, preluată de Agerpres.

Share

Redacția Online 0 comentarii

Actualizat: 25.11.2019 - 19:20

Declarațiile oficialului vin în contextul disensiunilor legate de autorizarea sau nu de către Germania a gigantului chinez Huawei de a participa la construirea reţelei sale 5G.

'Recentele afirmaţii ale unor oficiali germani de rang înalt potrivit cărora Statele Unite sunt echivalentul Partidului Comunist Chinez sunt o insultă la adresa miilor de militari americani care ajută la asigurarea securităţii Germaniei', precum şi la adresa 'milioanelor de americani angajaţi faţă de o alianţă occidentală puternică', a scris ambasadorul Richard Grenell.

Ministrul german ale economiei, Peter Altmaier, a făcut anterior, într-o emisiune de televiziune, o comparaţie între SUA şi China, declarând că Berlinul nu a impus un boicot după dezvăluirile despre spionarea de către Agenţia Naţională de Securitate (NSA) a SUA a convorbirilor de telefonie mobilă din Germania.

'Statele Unite cer, la rândul lor, companiilor lor să transmită informaţii ce ar putea fi folosite în lupta împotriva terorismului', a adăugat Altmaier.

SUA se tem că Huawei va fi obligat să transmite date către guvernul de la Beijing.

Sâmbătă, la conferinţa sa anuală, Uniunea Creştin-Democrată (CDU), principalul partid de guvernământ, a stabilit că Germania nu vor exclude neapărat Huawei de la licitaţiile pentru construirea reţelei 5G.

Membrii CDU au votat, cu o largă majoritate, că furnizorii vor fi consideraţi de încredere doar dacă 'îndeplinesc în mod demonstrabil o listă de condiţii de securitate clar definite'.

Delegaţii la conferinţă au convenit că această listă ar trebui să interzică posibilitatea oricărei influenţe externe asupra infrastructurii 5G a Germaniei.

SUA au avertizat în mod ferm de mai multă vreme Berlinul în legătură cu autorizarea Huawei de a participa la extinderea reţelei germane de telecomunicaţii.

Comentarii

loading...