1 C
Bucharest
Thursday, 7 December 2023
HomeInternaționalDirijorul orchestrei Johann Strauss Ensemble şi-a vândut casa pentru a cumpăra o...

Dirijorul orchestrei Johann Strauss Ensemble şi-a vândut casa pentru a cumpăra o vioară

Povestea vieţii lui Russell McGregor a început în frumosul orăşel Oxford, din Anglia. După 7 ani s-a mutat împreună cu familia în Australia pentru ca în final să cunoască faima în Austria. La vârsta de 7 ani a început să cânte la vioară şi încet, încet munca lui a început să dea roade, el câştigând şi câteva diplome; dar pentru viitorul concertmaster nu era de ajuns.

McGregor şi-a dat seama că nu poate evolua decât dacă pleacă din Australia. El a înţeles că pentru a deveni un adevărat maestru al genului trebuie să facă sacrificii şi să iubească cu sinceritate această muzică. De aceea, el a recurs la un gest extrem, ar putea spune unii: şi-a vândut propria casă şi a cumpărat preţioasa vioară de care e nedespărţit şi care în sfârşit da un sens vieţii lui. 

Această vioară a fost fabricată în 1697, de faimosul lutier italian Carlo Giuseppe Testore, cel din mâinile căruia a ieşit şi viola lui Mozart, făcând astfel din ea una dintre cele mai valoroase viori din lume. Astfel, cu speranţa unei vieţi noi, a vândut maşina, iar cu banii câştigaţi  şi-a cumpărat un bilet de avion către Europa, iar restul de bani care îi rămăseseră i-a folosit pentru a plăti chiria pe 6 luni, în Austria. Începutul a fost greu, necunoscând pe nimeni acolo, fiind nevoit să locuiască ceva vreme în mansarda friguroasă a unei clădiri din Viena, unde iarna exersa la vioară, cu nişte mănuşi fără degete, dar mândru că era posesorul uneia dintre cele mai scumpe viori. Prin foarte multă muncă şi studiu, el a reuşit să se facă cunoscut încetul cu încetul, devenind în timp ceea ce este astăzi: un virtuos violonist, concertmasterul palatului Schonbrunn din Viena şi dirijorul orchestrei Johann Strauss Ensemble.
 
Johann Strauss Ensemble a reuşit să încânte prin perfomanţele muzicale diferite publicuri, din toate colţurile mapamondului. S-au bucurat de reprezentaţiile orchestrei spectatori din Tokyo, Osaka, Melbourne, Sydney, Paris, Londra, Monaco, Madrid, Romă, Bruxelles, Berlin, Zurich, Hamburg, Salzburg şi, desigur, Viena.
 
De câţiva ani, Johann Strauss Ensemble ne vizitează în preajma sărbătorilor, turneele pe care le susţin în marile oraşe ale României devenind deja tradiţie. Valsurile vieneze vor răsuna în capitala noastră pentru a şasea oară în ultimii ani, în seara de 11 decembrie, începând cu ora 20.00. Celebra orchestră vieneză se întoarce în Bucureşti, la Sala Palatului, pentru a prezenta un spectacol numit Best Of Vienna, un spectacol interpretat într-o manieră inedită, plină de umor dar care păstrează sunetul tipic austriac şi interpretarea muzicală perfectă.
 
Biletele pentru spectacolul din data de 11 decembrie au preţuri cuprinse între 50 şi 250 de lei.  

Cele mai citite
00:01:46

Cum se pregătește echipa de eliminare a bombelor de la Paris pentru Jocurile Olimpice

Echipa de eliminare a bombelor poliției din Paris se așteaptă ca Jocurile Olimpice din 2024 să fie o „provocare considerabilă”. Reuters are o imagine...

Un bărbat înarmat a deschis focul într-un campus din Las Vegas

Un bărbat înarmat a deschis focul într-un campus din oraşul american Las Vegas, rănind mai multe persoane, apoi a fost găsit mort, au anunţat...

Care ar fi veștile proaste ale lui Stoltenberg?

Secretarul general al NATO Jens Stoltenberg îndeamnă Alianţa Nord-Atlantică să se pregătească de ”veşti proaste” în Războiul din Ucraina. Care ar fi acestea? Presa...
Ultima oră
Pe aceeași temă