Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Angajaţi ai Oxfam au recurs la tinere prostituate, multe minore, în 2011 în Haiti

Directorul Oxfam, implicat în cazuri de pedofilie

Afacerea Oxfam domină mass-media după ce The Times a dezvăluit că organizaţia umanitară este implicată într-un scandal sexual mai important și mai grav decât cel care a zguduit Hollywoodul, deoarece implică și cazuri de pedofilie.

Share

Gabriela Anghel 0 comentarii

Actualizat: 13.02.2018 - 23:49

Potrivit The Times, angajaţi ai Oxfam au recurs la tinere prostituate, multe minore, în 2011 în Haiti, în cursul unei misiuni după seismul care a distrus ţara un an mai devreme. Organizaţia era la curent cu activităţile a doi lucrători umanitari, care sunt la originea scandalului şi citează un document intern potrivit căruia cadrele Oxfam din Marea Britanie erau îngrijorate de comportamentul lui Roland van Hauwermeiren, unul dintre lucrătorii umanitari acuzaţi. Dar, subliniază Times, asta nu a împiedicat ONG-ul să-i ofere postul de director în Haiti.

Penny Lawrence, director general adjunct al ONG-ului umanitar şi-a anunţat luni demisia iar autorităţile britanice au reacţionat rapid. Secretarul de stat pentru dezvoltare internaţională, Penny Mordaunt, a estimat că Oxfam „a eşuat în poziţia sa de lider moral” şi a precizat că a scris altor organizaţii finanţate de departamentul său pentru a le incita să semnaleze toate problemele similare, asigurând că toate cazurile vor fi supravegheate îndeaproape.

Independent, Guardian şi Daily Mail citează specialişti care consideră că aceste dezvăluiri „nu sunt decât partea vizibilă a icebergului”. Lucrător umanitar şi avocat, Andrew MacLeod estimează că „Oxfam este departe de a fi singură în acuzaţiile de hărţuire, de violuri şi de violări ale copiilor” şi  subliniază că ajutorul umanitar trebuie să facă faţă problemelor de pedofilie în rândurile sale.

Problema nu este una din trecut, ci „un flagel actual şi viitor care ar putea ameninţa întreg mediul ajutorului pentru dezvoltare dacă nu ne ocupăm”, potrivit lui MacLeod, care precizează că atât Kofi Anan, cât şi Ban Ki-moon (foşti secretari generali ai ONU) şi-au exprimat în trecut regretele că nu au ştiut să pună capăt practicilor pedofile.

Comentarii