Kim Jong-un (Foto: SuperUnleaded.com)

Directorul CIA, Mike Pompeo, s-a întâlnit cu Kim Jong-un în Coreea de Nord

Directorul CIA, Mike Pompeo, nominalizat pentru funcția de secretar de stat al SUA, s-a întâlnit cu Kim Jong-un în Coreea de Nord, anunță, miercuri, presa americană citată de Mediafax.

Share

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 18.04.2018 - 08:31

Surse citate de ziarul Washington Post afirmă că Mike Pompeo a avut o întrevedere la Phenian cu Kim Jong-un pentru a discuta despre viitoarea întâlnire a liderului suprem al Coreei de Nord cu preşedintele Statelor Unite, Donald Trump.

Pompeo și Kim ar fi discutat şi despre programul nuclear al Coreei de Nord, au precizat două surse sub protecţia anonimatului.

Vizita lui Pompeo în Coreea de Nord ar fi avut loc la scurt timp după ce a fost nominalizat pentru funcţia de secretar de Stat al SUA.

Informaţia privind vizita lui Pompeo în Coreea de Nord a apărut în presa americană la doar câteva ore după ce Trump a anunţat că SUA şi Coreea de Nord au purtat discuţii directe ”la nivel foarte înalt”.

Ultima întâlnire directă dintre oficiali ai SUA şi Coreei de Nord a avut loc în anul 2000, când secretarul american de Stat Madeleine Albright s-a întâlnit cu Kim Jong Il.

Casa Albă şi CIA au refuzat să comenteze informaţia.

Comentarii