32.2 C
București
marți, 23 iulie 2024
AcasăInternaționalDirectorii de bănci americane spun că ar putea ieși din China dacă...

Directorii de bănci americane spun că ar putea ieși din China dacă aceasta ar ataca vreodată Taiwanul

Liderii celor mai mari bănci americane spun că ar urma orice directivă americană privind retragerea afacerilor din China în cazul în care Taiwanul ar fi atacat vreodată de Beijing.

Directorul general al JPMorgan (JPM), Jamie Dimon, directorul general al Citi (C), Jane Fraser, și directorul general al Bank of America (BAC), Brian Moynihan, au fost presați miercuri de congresmanul american Blaine Luetkemeyer, din Missouri, în cadrul unei audieri la Capitol Hill, potrivit CNN.

„Vom urma îndrumările guvernului. Timp de decenii am lucrat cu China, iar dacă își schimbă această poziție, o vom schimba imediat, așa cum am făcut în cazul Rusiei”, a declarat Moynihan, citând răspunsul corporațiilor la invazia Rusiei în Ucraina.

Dimon a declarat că JPMorgan va „saluta și va urma absolut tot ceea ce spune guvernul american”.

Tensiunile au crescut recent între Statele Unite și China în legătură cu Taiwan, o insulă democratică autonomă pe care conducerea comunistă de la Beijing o revendică de mult timp ca parte a teritoriului său, deși nu a condus-o niciodată.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă