19.9 C
Bucharest
Monday, 2 October 2023
HomeInternaționalDIICOT, despre cazul crimelor de la Caracal:,, Facem tot ce e omeneşte...

DIICOT, despre cazul crimelor de la Caracal:,, Facem tot ce e omeneşte posibil”

Anchetatorii au descins în locuinţa suspectului vineri la ora 6.

„Informaţiile care apar în cadrul anchetei fac foarte mult rău şi rudelor, şi celor care sunt foarte apropiaţi de cele două victime. Încercăm să transmitem toate datele, dar să fim şi oameni în acelaşi timp”, a declarat Hosu, la sosirea la locuinţa bărbatului din Caracal, suspectat în cazul dispariţiei atât a fetei de 15 ani, cât şi a altei adolescente, de 18 ani.

Cercetările la faţa locului continuă duminică.

„Este dificil, e foarte clar, e o locaţie foarte mare, care trebuie luată la milimetru. Încercăm să facem treaba cât se poate de bine şi cu toate mijloacele de investigare speciale pe care le are şi parchetul, şi poliţia”, a mai spus şeful adjunct al DIICOT.

Întrebată dacă faptul că suspectul nu cooperează îngreunează ancheta, Hosu a răspuns: „Nu. Până la urmă, suspectului trebuie să îi demonstrezi cu probe activitatea infracţională”.

În ceea ce priveşte infracţiunea de omor, Giorgiana Hosu a declarat: „Lăsaţi-ne să găsim probele, să le valorificăm, să schimbăm încadrarea juridică şi să comunicăm”.

Ea a precizat, de asemenea, că în cazul dispariţiei adolescentei de 18 ani, în acel dosar era începută urmărirea penală pe fapta de trafic de persoane şi că anchetatorii nu puteau lega fotografia unei maşini de nimic altceva.

„Colegii mei s-au mişcat foarte repede, zic eu, pe o cauză în care aveam foarte puţine indicii din mai până în acest moment. Nu cred că se putea mai mult decât ce au făcut. Dar dacă se putea mai mult, până la urmă o să venim şi o să recunoaştem şi asta. (…) Haideţi să strângem tot şi apoi comunicăm. Şi vedem şi ce am făcut bine, şi ce am greşit”, a mai declarat Hosu.

Întrebată despre alte cazuri de dispariţii în zonă, ea a replicat: „Încercăm şi o asemenea pistă de anchetă. Important în acest moment sunt cele două victime”. 

„Deocamdată, a fost un timp în care totul s-a condensat, colegii mei au stat aici de la 3 dimineaţa de când am preluat dosarul, pe data de 26 (vineri – n.r.), au stat aici aproape non-stop. Suntem toţi la serviciu fără să ţinem cont de concedii sau de timp liber, încercăm să facem tot ce e omeneşte posibil”, a mai afirmat Giorgiana Hosu.

Bărbatul suspectat în cazul disparţiei fetei din Olt a fost arestat preventiv pentru 30 de zile de către Tribunalul Olt, pentru comiterea infracţiunilor de trafic de minori şi viol, iar avocatul din oficiu care l-a reprezentant în faţa instanţei spune că acesta susţine că este nevinovat, iar bijuteriile şi hainele găsite în locuinţa sa şi despre care anchetatorii suspectează că ar proveni de la victime ar aparţine familiei sale.

Fata de 15 ani dispărută joi a sunat de trei ori la 112 şi a anunţat că este ţinută captivă într-o casă. Potrivit STS, primul apel a avut loc joi, la 11.05, dar autorităţile au reuşit să afle adresa unde era ţinută abia în noaptea de joi spre vineri. La ora 4.00, poliţiştii ar fi ajuns la adresa indicată, dar au intrat în locuinţa suspectului abia la ora 6.00.
 
În locuinţă s-au găsit, într-un butoi, rămăşiţe care par a fi umane, dar şi bijuterii care ar fi ale adolescentei dispărute în această săptămână. Anchetatorii cred că ar putea fi şi rămăşiţe ale fetei dispărute în aprilie.

Cele mai citite

Bărbat de 37 de ani, în stare gravă după ce a fost înjunghiat de un om al străzii! Incident șocant într-un parc din Constanța

Victima a ajuns la spital cu răni grave după ce a fost înjunghiată în gât, torace și abdomen. Violențele ar fi izbucnit în...

Incendiu puternic la sediul Direcţiei de Securitate de la Ismailia, Egipt! Cel puțin 25 de morți

Incendiul a izbucnit la sediul Direcţiei de Securitate înainte de zori. Imaginile postate online arată flăcări imense care cuprind numeroasele etaje aleimobil din...

Caz grav de bullying la o clasă pregătitoare din municipiul Brașov! Zeci de elevi refuză să mai meargă la ore

"În urma apariţiei în mediul online a unor articole privind o situaţie semnalată la o şcoală gimnazială din municipiul Braşov, (...) la data...
Ultima oră
Pe aceeași temă
Modifică setările cookies