Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Sute de mii de mașini Wolkswagen au fost răscumpărate de la proprietari.

Diesel-gate a scos 9,8 miliarde dolari din visteria Wolkswagen doar în America

Mai bine de jumătate de milion de autoturisme diesel comercializate în SUA au fost răscumpărate ori reparate de concernul german.

Share

Petronel Tudor 0 comentarii

Actualizat: 28.07.2020 - 09:12

Scandalul poluării lasă urme adânci în profitul uneia dintre cele mai bine vândute mărci auto în SUA. Concernul german a achitat o notă de plată consistentă după ce a fost dovedit că trișa la testele privind noxele la autoturismele diesel.

Comisia Federală pentru Comerț a Statelor Unite a centralizat valoarea despăgubirilor oferite clienților dar și a autovehiculelor răscupărate și a anunțat un total de 9,8 miliarde dolari, potrivit Reuters. Din această sumă, circa 300 milioane dolari au fost achitate de compania Robert Bosch, furnizoare de echipamente pentru mașinile germane.

Wolkswagen a cumpărat sau reparat peste 550.000 vehicule diesel poluante, după ce în urmă cu 5 ani a admis că a folosit un soft care păcălea aparatura de măsurare a noxelor.

Potrivit raportului final al FTC, peste 86% dintre americanii care au participat la acordurile cu VW au solicitat să îşi returneze automobilele în cadrul unui program de buyback sau să încheie mai devreme contractele de leasing, în loc să le repare.

Comentarii

loading...