23.9 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăInternaționalDepartamentul de Justiţie al SUA şi FBI investighează firma Cambridge Analytica

Departamentul de Justiţie al SUA şi FBI investighează firma Cambridge Analytica

Procurorii vor să interogheze foştii angajaţi Cambridge Analytica şi oficiali ai băncilor cu care lucrau, a informat New York Times, citând un oficial american şi alte persoane familiare cu ancheta.

Cambridge Analytica a anunţat la începutul lunii mai că îşi încetează operaţiunile, după ce în martie anunţase suspendarea directorului general, Alexander Nix, şi iniţierea unei investigaţii independente pentru a stabili dacă au existat activităţi ilegale în campanii electorale.

Acuzaţiile privind colectarea ilegală a datelor a 87 de milioane de utilizatori Facebook, au dus la demararea mai multor investigaţii în Statele Unite şi în Europa.

Anchetatorii au contactat deja reprezentanţii Facebook. Atât Departamentul de Justiţie, cât şi FBI şi Facebook au refuzat să dea declaraţii.

Firma Cambridge Analytica a fost creată în anul 2013, iniţial concentrându-se asupra alegerilor din Statele Unite şi fiind finanţată cu 15 milioane de dolari oferiţi de republicanul Robert Mercer şi condusă la acea vreme de Steve Bannon. Steve Bannon a devenit în august 2017 director al echipei de campanie a lui Donald Trump.

Cele mai citite

1 din 2 elevi, victimă a bullyingului

Un procent covârșitor de elevi - 81% - afirmă că au fost martori ai situațiilor de bullying în școala unde învață, în vreme ce...

Declarațiile lui Cristiano Bergodi, înainte de Universitatea Craiova – Rapid

Cristiano Bergodi, antrenorul Rapidului, spune că formaţia sa trebuie să joace cu încredere şi curaj pentru a câştiga toate cele trei puncte în meciul...

Tendințe de Culori și Materiale pentru 2024: O Privire Asupra Designului Interior

Anul 2024 aduce o schimbare notabilă în preferințele de culori și materiale în lumea designului interior, reflectând o nevoie crescândă de confort, sustenabilitate și...
Ultima oră
Pe aceeași temă