Joe Biden și soția sa Jill, la un memorial al veteranilor pentru a marca Ziua Memorialului din SUA

Democratul Biden prima apariție publică în câteva săptămâni

Reuters - Fostul vicepreședinte Joe Biden a avut luni prima sa apariție publică în afara casei sale din Delaware, de la carantina instituită în urmă cu 10 săptămâni

Share

Adriana Constantinescu 0 comentarii

26.05.2020 - 02:33

Acesta a vizitat împreună cu soția sa Jill, un memorial al veteranilor din apropiere pentru a marca Ziua Memorialului din SUA.
Biden, candidatul democrat la președinție, și soția sa, Jill, amândoi purtând măști negre, au depus o coroană de trandafiri albi la memorialul personalului militar american care a luptat în al doilea război mondial și în războiul coreean.
„E bine să fiu afară”, a spus Biden jurnaliștilor, discursul său fiind îngreunat de mască. Menținându-și distanța, a salutat aproximativ o duzină de veterani și alți spectatori care se aflau la câțiva metri distanță și le-a mulțumit pentru serviciul oferit.
Biden a organizat evenimente de campanie virtuală înainte de alegerile din 3 noiembrie de la casa sa din Wilmington.
În timp ce activitățile președintelui Donald Trump au fost și ele restrânse, el a început să iasă treptat din Casa Albă în ultimele săptămâni pentru a vizita statele din Arizona, Michigan și Pennsylvania.
Trump a jucat golf în acest weekend pentru prima dată de când a declarat o urgență națională în martie, atrăgând critici din partea lui Biden și a altora, deoarece cifra de decese a SUA din cauza virusului se  apropie de 100.000.
„Președinția înseamnă mult mai mult decât să dai Tweet din mașina de pe terenul de golf”, a publicat Biden duminică pe Twitter.
Chiar dacă unii dintre donatorii și susținătorii lui Biden s-au arătat preocupați de lipsa sa din public, el a păstrat constant un avantaj față de Trump în sondajele naționale, întrucât gestionarea crizei de către președintele republican face ca scorurile sale de aprobare publică să scadă.

 

Comentarii