11.5 C
București
miercuri, 27 martie 2024
AcasăInternaționalDemocraţii fac încă un pas către o procedură de destituire a lui...

Democraţii fac încă un pas către o procedură de destituire a lui Donald Trump

Puternica Comisie Judiciară din cadrul Camerei Reprezentanţilor, aflată pe mâna democraţilor, urmează să oficializeze joi deschiderea unei anchete menite să determine dacă este convenabil să se iniţieze o procedură de ”impeachment” a preşedintelui, a anunţat luni preşedintele acesteia Jerry Nadler.

Comisia, care efectuează deja de luni de zile investigaţii cu privire a Donald Trump, va înscrie pentru prima oară negru pe alb aceste anchete în cadrul legal în vederea destituirii preşedintelui.

Membrii Comisiei urmează să se pronunţe asupra unei rezoluţii care clarifică ”procedurile” de urmat în vederea ”determinării faptul dacă este convenabil să se recomande un vot de destituire a preşedintelui Donald Trump”.

Potrivit lui Jerry Nadler, ancheta parlamentarilor va avea un orizont larg.

Ea va viza mai întâi presiunile exercitate de către Donald Trump asupra anchetei cu privire la amestecurile ruse în campania prezidenţială din 2016, cu scopul de a determina dacă Trump s-a făcut vinovat de obstrucţionarea justiţiei.

Comisia se interesează, de asemnea, de un posibil conflict de interese legat de venituri de la hoteluri şi proprietăţi ale lui Donald Trump după instalarea sa la Casa Albă.

În fine, ea va analiza vărsarea unor sume de bani în vederea cumpărării tăcerii unor foste presupuse amante ale lui Donald Trump în timpul campaniei, în 2016, care ar putea reprezenta o încălcare a legilor finanţării campaniei electorale.

De luni de zile, democraţii se întreabă despre oportunitatea de a lansa o procedură de destituire, ştiind că majoritatea republicană în Senat o condamnă aproape sigur la un eşec.

Şefa democraţilor, Nancy Pelosi, rămâne reticentă faţă de această idee, de teamă că discuţiile din Congres ar putea să oculteze dezbaterile de fond ale campaniei în vederea alegerilor din 2020.

Tabăra celor care susţin lansarea acestei proceduri creşte neîncetat, iar din această vară majoritatea aleşilor democraţi din Camera inferioară i s-au alăturat.

În paralel, congresemnii democraţi au deschis luni un nou front împotriva administraţiei Trump, anunţând deschiderea unei anchete cu privire la presupuse presiuni exercitate asupra Ucrainei de către Casa Albă.

Ei îi suspectează pe Donald Trump şi pe avocatul său personal Rudy Giuliani că au insistat ca această ţară să furnizeze elemente de acuzare a fiului favoritului în alegerile primare democrate Joe Biden, care a avut mult timp interese într-o companie gaziferă ucraineană. 

Cele mai citite

SUA „vor continua” să parașuteze ajutor umanitar în Gaza

Statele Unite(SUA) "vor continua" să paraşuteze ajutor umanitar în Fâşia Gaza, a afirmat marţi un purtător de cuvânt al Consiliului de Securitate Naţională al...

Sectorul 4 se transformă într-o oază urbană: Campanie de înverzire prin plantarea a peste 1500 de copaci

Într-o mișcare impresionantă de regenerare urbană, Sectorul 4 din București a dat startul unei ample campanii de înverzire, plantând peste 1500 de copaci. Această...

Ministrul Finanțelor va prelungi plafonarea RCA până la 30 iunie

Ministrul Finanțelor, Marcel Boloș, a anunțat că va prelungi plafonarea tarifelor pentru asigurările RCA (de răspundere civilă auto), plafonare care urma să ia sfârșit...
Ultima oră
Pe aceeași temă