13.3 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăInternaționalDemocrația atacată în Cipru. Ce instituție a fost luată cu asalt de...

Democrația atacată în Cipru. Ce instituție a fost luată cu asalt de protestatarii antirestricții

 Preşedinţia din Republica Cipru a catalogat acest gest drept “un atac asupra democraţiei”, informează publicaţia germană Frankfurter Allgemeine Zeitung.

Violenţele au avut loc duminică seară în centrul capitalei Republicii Cipru. Conform Poliţiei, aproximativ 2.500 de protestatari faţă de utilizarea certificatelor COVID-19 şi faţă de vaccinare au atacat sediul postului de televiziune Sigma TV. Mai multe maşini parcate în faţa redacţiei au fost incendiate, iar clădirea a fost avariată. Nu au fost semnalate victime.

Postul Sigma TV a criticat persoanele care se opun vaccinării şi a mai fost vizat de atacuri în trecut. Violenţele au izbucnit în contextul în care Guvernul Republicii Cipru a impus utilizarea certificatelor COVID-19 la intrarea în centre comerciale şi restaurante.

“Este vorba de un atac odios. Sediul nostru a fost atacat de o gloată; au lansat sticle incendiare şi ne-au avariat maşinile”, a anunţat postul Sigma TV.

“Este vorba de un atac asupra democraţiei. Nu vom ceda în faţa ameninţărilor şi şantajului”, a afirmat, la rândul său, preşedintele Republicii Cipru, Nicos Anastasiades.

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Cum să-ți protejezi locuința de vremea rea

Indiferent dacă ești acasă sau nu, locuința ta este mereu expusă la riscuri generate de vremea rea, cum ar fi furtuni, inundații sau căderi...

De ce să alegi călătoria cu autobuzul sau autocarul de la Bucureşti la Chişinău?

Călătoria cu autobuzul sau autocarul de la București la Chișinău poate fi o opțiune excelentă pentru cei care caută o modalitate confortabilă și accesibilă...

Cum se va desfășura prima competiție de frumusețe pentru AI din lume

Cu un singur click, lumea reală și cea virtuală se întâlnesc într-o competiție revoluționară de frumusețe. Primul concurs de frumusețe artificială din lume și-a...
Ultima oră
Pe aceeași temă