Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Delegația UE în Moldova cere o procedură de apel transparentă, după invalidarea alegerilor

Delegaţia UE în Republica Moldova consideră că Andrei Năstase a fost desemnat de electorat ca primar al Chişinăului şi cere o procedură de apel corectă şi transparentă după invalidarea alegerilor municipale.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 20.06.2018 - 22:38

Reprezentanţa UE la Chişinău a dat publicităţii miercuri seara un comunicat în acest sens: "Având în vedere decizia de ieri a Tribunalului Municipal din Chişinău de a nu valida alegerea lui Andrei Năstase ca primar al Chişinăului, este esenţial ca procedurile de apel să aibă loc în mod corect şi pe deplin transparent. Dl. Năstase a fost ales în scrutinul municipal din 3 iunie cu sprijinul popular al electoratului din Chişinău, aşa cum au recunoscut şi observatorii. Este de maximă importanţă să se respecte voinţa alegătorilor.

Uniunea Europeană aşteaptă din partea Republicii Moldova garantarea funcţionării mecanismelor democratice, conform standardelor internaţionale şi angajamentelor în cadrul Acordului de Asociere UE-Moldova, inclusiv în privinţa alegerilor.

UE a insistat asupra acestor chestiuni la Subcomitetul UE-Moldova pentru Libertate, Securitate şi Justiţie, care s-a întrunit astăzi la Bruxelles".

Declaraţia citată a fost publicată pe pagina de internet a delegaţiei UE în Republica Moldova în timpul manifestaţiei de la Chişinău împotriva nerecunoaşterii alegerii lui Năstase. 

Comentarii

loading...