Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Decesele celor trei alpinişti daţi dispăruţi în urma unei avalanşe în Canada, confirmate

Cadavrele celor trei alpinişti de renume mondial care erau daţi dispăruţi începând de marţi şi consideraţi decedaţi în urma unei avalanşe produse în vestul Canadei, au fost descoperite duminică, au anunţat reprezentanţii Agenţiei federale a parcurilor din Canada (Parks Canada).

Share

Rl online 0 comentarii

22.04.2019 - 10:08

Alpiniştii - americanul Jess Roskelley, în vârstă de 36 de ani, şi austriecii Hansjorg Auer, în vârstă de 35 de ani, şi David Lima, în vârstă de 28 de ani - au dispărut atunci când încercau să escaladeze un pisc dificil, versantul estic al Howse Peak, din parcul naţional Banff, aflat în statul Alberta.

Autorităţile canadiene au demarat o operaţiune de căutare aeriană pentru găsirea celor trei alpinişti, însă acestea au fost întrerupte din cauza unor noi avalanşe şi a unor condiţii meteorologice periculoase. Cei trei sportivi erau consideraţi "atleţi profesionişti ai muntelui şi foarte experimentaţi", fiind unii dintre cei mai buni din generaţia lor, potrivit specialiştilor.

"Duminică, 21 aprilie, cadavrele celor trei alpinişti au fost găsite", au anunţat într-un comunicat reprezentanţii Parks Canada, care au prezentat condoleanţe familiilor victimelor.

Americanul Jess Roskelley era fiul lui John Roskelley, el însuşi considerat unul dintre cei mai buni alpinişti ai generaţiei sale.

John Roskelley a escaladat vârful Everest alături de fiul lui, Jess, în 2003. În epocă, Jess Roskelley avea doar 20 de ani şi a devenit cel mai tânăr alpinist care a reuşit să cucerească acest pisc celebru.

Originari din Tirolul austriac, David Lama şi Hansjorg Auer erau consideraţi la rândul lor doi dintre cei mai buni alpinişti ai momentului, potrivit site-urilor specializate.

Comentarii

loading...