Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Seulul şi Washingtonul au început duminică exerciţiile comune militare anuale mai discrete decât de obicei.

Debut al manevrelor militare comune Washington - Seul în plină perioadă de dezgheţ

Seulul şi Washingtonul au început duminică exerciţiile comune militare anuale mai discrete decât de obicei, în contextul în care dezgheţul diplomatic cu Phenianul se intensifică, transmite AFP.

Share

Florin Budescu 0 comentarii

Actualizat: 01.04.2018 - 10:19

Jocurile Olimpice de iarnă organizate în februarie în Coreea de Sud au fost ocazia unei remarcabile apropieri care a dus la propunerea unui summit între Sud şi Nord, dar şi între Phenian şi "duşmanul imperialist" american, informează Agerpres.

Manevrele denumite Key Resolve şi Foal Eagle, care se ţin în fiecare primăvară, au fost amânate pentru a nu se suprapune peste JO de la Pyeongchang.

Prevăzute să dureze toată luna aprilie, ele au fost reduse cu patru săptămâni. Totodată, aliaţii sud-coreean şi american se vor abţine să desfăşoare anumite arme strategice, potrivit armatei sud-coreene.

În trecut, acest tip de exerciţiu a provocat de fiecare dată tensiuni în Peninsula Coreeană. Phenianul, dotat cu arma nucleară, le consideră ca fiind o repetiţie generală a invadării teritoriului său.

Un înalt responsabil sud-coreean care a vizitat Phenianul la începutul lui martie a făcut cunoscut că liderul nord-coreean, Kim Jong Un, "înţelege" decizia luată de Washington şi Seul de a merge mai departe cu aceste exerciţii.

Foal Eagle este un exerciţiu terestru care adună circa 11.500 de soldaţi americani şi 290.000 de militari sud-coreeni.

Key Resolve este un exerciţiu de comandament bazat pe stimulări pe calculator.

Foal Eagle debutează în aceeaşi zi în care vedetele K-pop sud-coreene vor susţine un concert istoric la Phenian.

Kim Jong Un şi-a făcut debutul pe scena diplomatică săptămâna trecută efectuând o vizită în China pentru a se întâlni cu preşedintele Xi Jinping. De asemenea, el l-a primit la Phenian pe preşedintele Comitetului Internaţional Olimpic (CIO), Thomas Bach, care a anunţat că Nordul va participa la JO din 2020 (Japonia) şi 2022 (China)

Comentarii