10.7 C
București
joi, 18 aprilie 2024
AcasăInternaționalDavid Davis: Toate previziunile economice despre Brexit s-au dovedit eronate

David Davis: Toate previziunile economice despre Brexit s-au dovedit eronate

În cadrul unui discurs susţinut, joi, în faţa Parlamentului de la Londra, ministrul Davis a precizat că toate prognozele despre economia britanică de după referendumul din 2016 au fost eronate, informează Reuters citată de Agerpres.

În plus, adjunctul lui Davis, Steve Baker, a sugerat chiar că oficiali guvernamentali au elaborat intenţionat modele economice negative pentru a influenţa politica legată de Brexit.

”Toate prognozele privind performanţa economiei britanice de după referendum, de orice mare organizaţie ar fi fost ele elaborate, bănci, organizaţii guvernamentale sau chiar internaţionale, s-au dovedit a fi eronate”, a declarat Davis.

De asemenea, Davis a susţinut că Marea Britanie va solicita dreptul de încheia noi acorduri comerciale în perioada de tranziţie în relaţia cu UE post-Brexit.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Turcia întârzie încheierea acordului de deminare în Marea Neagră între România, Bulgaria și Ucraina

Acordul tripartit pentru deminare în Marea Neagră, încheiat în ianuarie cu România şi Bulgaria, nu a intrat încă în vigoare din cauza lipsei ratificării...

Demitere suspectă a vicepreședintelui grupului GRAMPET. Investitori ruși ar încerca să cumpere fabrici din România

Președintele grupului GRAMPET, Gruia Stoica, un foarte important transportator feroviar privat de marfă din România, a transmis că l-a demis pe vicepreședintele grupului, Călin...

Climate Change Summit Awards premiază tinerii și IMM-urile ce propun soluții practice la provocările climatice

Climate Change Summit, cel mai mare eveniment regional pe tema schimbărilor climatice, susține și premiază soluții inovatoare și transformatoare din Europa Centrală și de...
Ultima oră
Pe aceeași temă