12 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăInternaționalDatele personale ale cancelarului german Angela Merkel. publicate de hackeri

Datele personale ale cancelarului german Angela Merkel. publicate de hackeri

Corpul de securitate naţională al Germaniei, BSI, s-a întrunit, vineri, după ce s-a aflat de atacul asupra a sute de politicieni cărora le-au fost publicate pe Twitter datele personale. 
 
Politicieni din partidul de extremă-stânga Linke se află printre cei afectaţi, inclusiv Dietmar Bartsch, liderul grupării Linke în camera inferioară a Parlamentului.
 
Ziarul Rheinische Post a informat că printre cei afectaţi se numără şi cancelarul Angela Merkel şi preşedintele Frank-Walter Steinmeier.
 
Hackerii au publicat datele personale a sute de politicieni germani, membri ai partidelor importante, inclusiv date despre cardurile de credit şi numerele de telefon. 
 
Datele, publicate pe un cont de Twitter, includ adrese, scrisori personale şi copii ale cărţilor de identitate, a informat televiziunea de stat germană.
 
Toate partidele germane majore au fost afectate, mai puţin gruparea de extremă-dreapta Alternativa pentru Germania (AfD).
 
Identitatea hackerilor şi motivele atacului nu sunt cunoscute.

Cele mai citite

Pentagonul va aloca 20 de miliarde de dolari pentru a dezvolta avionul de luptă NGAD

Forţele Aeriene ale SUA alocă aproape 20 de miliarde de dolari pentru a dezvolta avionul de luptă NGAD (Next Generation Air Dominance), înlocuitorul pentru...

Ploiești #LetsPLAY – Capitala Tineretului din România 2024: Conferința „ 26 Martie – 143 de ani de la proclamarea Regatului României. „75 ani de...

COMUNICAT DE PRESĂConferințele „ Tinerii și Monarhia” Fundația Județeană pentru Tineret Prahova, Asociația Eurospirit, Primăria Municipiului Ploiești și Casa de Cultură „I.L. Caragiale” a Municipiului...

Coreea de Nord l-a primit pe șeful spionajului rus

O delegație a Biroului de Informații Externe al Rusiei a vizitat capitala nord-coreeană Phenian între luni și miercuri și a discutat despre stimularea cooperării...
Ultima oră
Pe aceeași temă