Foto: Arhivă

Datele a peste 500 de milioane de utilizatori Facebook ar fi fost divulgate pe internet

Datele personale a peste 500 de milioane de utilizatori Facebook ar fi fost divulgate pe internet, avertizează presa internațională, pornind de la un anunț în acest sens postat în mediul online.

Share

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 04.04.2021 - 16:47

Datele personale aparținând unui număr de 533 de milioane de utilizatori ai rețelei Facebook, cu domiciliul în 106 țări, ar fi fost divulgate pe internet, avertizează presa internațională, pornind de la un anunț în acest sens postat în mediul online.

Aceste date ar fi putut ajunge la hackeri, iar aceștia din urmă ar fi putut încerca să le folosească pentru a comite fraude. Nu este clar unde au fost expuse aceste date. Unele surse spun că ar fi fost disponibile pe un "forum discret", iar cel puțin o persoană cere să i se indice o adresă de dark web unde să le poată accesa.

Pe lista celor 106 țări cu utilizatori ale căror date au fost compromise nu pare a se afla și România. Țările cele mai afectate ar fi SUA (32 de milioane de adrese), Arabia Saudită (28 de milioane de adrese), Marea Britanie (11 milioane de adrese) și India (șase milioane de adrese).

Printre informațiile aflate de hackeri s-ar fi numărat adrese de mail, numere de telefon precum și date legate de situația familială a utilizatorilor de pe respectiva rețea de socializare.

Pe de altă parte, o persoană care, aparent, este director de comunicare în cadrul Facebook informează că această vulnerabilitate a rețelei sociale este rezolvată ("fixată") încă din august 2019.

Comentarii