Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Danemarca îşi retrage ajutorul umanitar pentru Tanzania

Danemarca îşi retrage cele 8,5 milioane de euro alocate pentru fonduri umanitare destinate Tanzaniei după „comentarii homofobe inacceptabile” ale unui politician important, a declarat Ulla Tornaes, ministrul danez al Dezvoltării, scrie BBC.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 15.11.2018 - 14:49

Tornaes nu l-a numit pe oficial dar a declarat că este „foarte îngrijorată” de aceste comentarii.

Luna trecută, Paul Makonda, comisarul pentru capitala comercială a Tanzaniei, a cerut populaţiei să informeze poliţia privind posibili bărbaţi gay.

El a declarat că va crea un echipaj de supraveghere pentru a găsi persoanele gay.

Guvernul a comunicat la acea vreme că Makonda îşi exprimă părerile personale şi nu este vorba despre o politică guvernamentală.

Actele homosexuale sunt ilegale în Tanzania şi oamenii găsiţi vinovaţi pot face până la 30 de ani în închisoare. Corespondenţii BBC informează că declaraţiile publice contra persoanelor gay sunt tot mai dese de când actualul preşedinte, John Magufuli, a preluat puterea în 2015.

În 2017, ministrul adjunct al Sănătăţii a s-a pronunţat în favoarea iniţiativei de a publica o listă cu persoanele gay.

„Sunt foarte îngrijorată de evoluţia negativă din Tanzania. Recent, au fost nişte comentarii homofobe total inacceptabile din partea unui comisar”, a scris Tornaes pe Twitter.

„Astfel, am decis să nu mai trimitem ajutorul umanitar în ţară. Respectul pentru drepturile omului este crucial în Danemarca”, a adăugat ea. Danemarca este a doua ţară ca importanţă pentru Tanzania privind ajutoarele umanitare.

Tornaes a amânat, de asemenea, o vizită în Tanzania, conform televiziunii daneze DR.

Comentarii

loading...