6.7 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăInternaționalCutia Pandorei a fost deschisă. Facebook promite „măsuri suplimentare de protecție a...

Cutia Pandorei a fost deschisă. Facebook promite „măsuri suplimentare de protecție a datelor”

”În plus faţă de anunţurile făcute săptămâna trecută de către Mark Zuckerberg (co-fondatorul Facebook), noi vom lua măsuri suplimentare în următoarele săptămâni pentru a le oferi oamenilor mai mult control asupra datelor lor personale. Constatarea noastră este următoarea: va trebui să facem ca parametrii noştri de confidenţialitate să fie mai uşor de înţeles, de găsit şi de utilizat”, a menţionat Facebook într-o notă postată pe blog.

În acelaşi mesaj, reţeaua de socializare a oferit mai multe exemple ale viitoarelor modificări, în special ”un meniu unic pentru a găsi şi gestiona ansamblul parametrilor dumneavoastră de confidenţialitate şi instrumente simple pentru a găsi, a încărca şi a suprima datele dumneavoastră de pe Facebook”.

Scandalul datelor personale a izbucnit în urmă cu două săptămâni, după ce s-a aflat că firma Cambridge Analytica din Regatul Unit a colectat date personale de la circa 50 de milioane de utilizatori ai reţelei Facebook, fără acordul acestora, pentru a le folosi în campania electorală din 2016 a preşedintelui SUA, Donald Trump.

Cambridge Analytica ar fi folosit aplicaţia “thisisyourdigitallife” dezvoltată de profesorul de psihologie Aleksandr Kogan de la Universitatea din Cambridge. Aplicaţia a fost instalată de circa 300.000 de persoane, care au permis astfel accesul atât la datele lor, cât şi ale prietenilor lor din reţea, ceea ce a însemnat un total de zeci de milioane de utilizatori ai Facebook.

În urma acestui scandal, acţiunile Facebook au scăzut cu aproape 18% începând cu data de 16 martie, notează Reuters, informează AGERPRES.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă