Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Curtea Supremă din SUA validează restricţiile privind dreptul la azil

Curtea Supremă a validat decizia administraţiei Trump care limitează cu stricteţe solicitările de azil în SUA din partea migranţilor provenind din America Centrală, conform AFP

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 12.09.2019 - 17:59

'Victorie mare la Curtea Supremă a Statelor Unite asupra limitării dreptului de azil', s-a bucurat pe Twitter Donald Trump. Un judecător federal din statul California a insistat luni în dorinţa de a bloca această măsură ce prevede respingerea automată a tuturor solicitărilor de azi depuse de migranţi care nu au solicitat statutul de refugiat în Mexic sau în statele terţe traversate în călătoria spre SUA. În pledoaria scrisă, judecătorul Curţii Supreme Sonia Sotomayor, care s-a opus măsurii alături de colega sa progresistă Ruth Bader Ginsburg, a declarat că regretă decizia Curţii Supreme.

'Încă o dată puterea executivă a emis o reglementare care încearcă să pună capăt unor practici de lungă durată pentru refugiaţii care caută să scape de persecuţii', a susţinut Sotomayor. Conform organizaţiilor de apărare a drepturilor civile şi ale omului care au contestat decizia în faţa unui tribunal federal din Oakland (California), această măsură va însemna excluderea de la procedurile de azil a unei majorităţi zdrobitoare a solicitanţilor de azil care sosesc la frontiera sudică a SUA dinspre America Centrală. Mai multe sute de mii de persoane, deseori familii cu copii, sunt potenţial afectate de această măsură controversată.

Comentarii

loading...