Cum îi numește Angela Merkel pe oponenţii Acordului ONU privind migraţia

Cancelarul german Angela Merkel a apărat miercuri Acordul Naţiunilor Unite privind migraţia, acuzând persoanele care se opun semnării pactului de „naţionalism în cea mai pură formă”, relatează Reuters, citează Mediafax.

Share

Rl online 0 comentarii

21.11.2018 - 16:14

SUA, Cehia, Ungaria, Austria, Israel şi Polonia au anunţat deja că nu vor semna acordul ONU privind migraţia. Elveţia a anunţat că va amâna semnarea acordului până când va avea loc o dezbatere asupra subietului în Parlamentul elveţian, dar că cel mai probabil va semna. Australia a anunţat miercuri că nu va semna acordul.

Într-un discurs în Parlamentul german, Angela Merkel a abordat problema migraţiei şi a lansat un atac asupra preşedintelui american Donald Trump, care se opune semnării acordului.

„Sunt oameni care spun că pot rezolva orice singuri şi nu au nevoie să se gândească la nimeni altcineva, acesta este naţionalism în cea mai pură formă”, a declarat cancelarul german.

Acordul ONU privind migraţia are ca scop reducerea migraţiei ilegale, integrarea migranţilor şi întoarcerea lor în ţările de provenienţă. Acordul va fi semnat luna viitoare, în Maroc.

„Acest pact pentru migraţie, ca cel pentru refugiaţi, este o încercare corectă de a găsi soluţii împreună pentru problemele globale”, a declarat Merkel.

Comentarii