7.2 C
București
miercuri, 27 martie 2024
AcasăInternaționalCulturile de cereale din Franța, afectate puternic de secetă

Culturile de cereale din Franța, afectate puternic de secetă

Valurile de căldură şi seceta prelungită au devastat câmpurile cultivate cu cereale din Europa, preţurile fiind în creştere din cauza temerilor privind posibilitatea unor noi pagube la culturi.

Franţa a fost mai puţin expusă decât regiunile din nordul continentului dar, fiind cel mai mare producător de grâu din UE, revizuirea în scădere a estimărilor provoacă tensiuni pe pieţe.

„Perioadele în care au alternat valurile de căldură şi furtunile violente din anumite regiuni, precum şi ploile torenţiale din timpul recoltării, au redus anul acesta producţia la majoritatea culturilor”, se arată în raportul publicat marţi de Ministerul Agriculturii din Franţa.

Prognoza privind producţia de grâu moale a Franţei în 2018 a fost redusă la 35,1 milioane de tone, în scădere cu un milion de tone faţă de estimarea din iulie şi cu 4% sub nivelul de 36,6 milioane de tone din 2017.

Analiştii se aşteptau la o producţie de 33-34 milioane de tone.

În prima sa estimare privind producţia de porumb din acest an, Ministerul Agriculturii din Franţa a anunţat că se aşteaptă la o recoltă de 12,8 milioane de tone de boabe de porumb, excluzând seminţele, în scădere cu aproape 10% faţă de 14,3 milioane de tone anul trecut.

De asemenea, oficialii au confirmat că se aşteaptă la o producţie mai redusă de grâul arnăut (Triticum durum) şi seminţe de rapiţă în 2018.

În acest an, producţia de seminţe de rapiţă ar urma să ajungă la 4,6 milioane de tone, în scădere cu 14% faţă de 2017, în timp ce producţia de grâu arnăut ar urma să se situeze la 1,84 milioane de tone, un declin de 13% faţă de 2017.
Şi producţia de orz ar urma să scadă la 11,8 milioane de tone, un declin de aproape 3% faţă de anul trecut.

În Suedia, recolta de grâu ar urma să scadă cu 40% iar în Marea Britanie ar putea fi cea mai cea mai scăzută producţie din ultimii cinci ani.

Cele mai citite

Ministerul Muncii și Solidarității Sociale modifică legislația din domeniul asistenței sociale

Ministerul Muncii și Solidarității Sociale anunță modificarea a șase acte normative din domeniul asistenței sociale. Schimbările au fost aprobate de deputați. Acestea vor aduce...

PNL l-a demis pe șeful filialei Timiș, Alin Nica, pe motiv că se opune alianței cu PSD

Alin Nica a fost demis din funcția de președinte al filialei PNL Timiș, în urma unei ședințe care s-a desfășurat în ziua de 26...

Sectorul 4 se transformă într-o oază urbană: Campanie de înverzire prin plantarea a peste 1500 de copaci

Într-o mișcare impresionantă de regenerare urbană, Sectorul 4 din București a dat startul unei ample campanii de înverzire, plantând peste 1500 de copaci. Această...
Ultima oră
Pe aceeași temă