7.4 C
București
miercuri, 27 martie 2024
AcasăInternaționalCuba: Creierele diplomaţilor americani supuse la ”atacuri acustice”

Cuba: Creierele diplomaţilor americani supuse la ”atacuri acustice”

Acest studiu – publicat în Jurnalul Academiei Americane de Medicină (JAMA) şi realizat de către profesori şi medici universitari din Pennsylvania – nu permite să se stabilească o cauză a simptomelor observate la diplomaţi de la sfârşitul lui 2016 şi până în mai 2018.

Însă studiul confirmă faptul că ”creierul lor a suferit ceva care a cauzat aceste modificări”, a declarat marţi pentru AFP Ragini Verma, un profesor de radiologie la Universitatea din Pennsylvania, specialist în imagerie medicală.

De la sfârşitul lui 2016 şi până în mai 2018, diplomaţi aflaţi în post la Havana şi membri ai familiilor lor au suferit, între altele, de probleme de echilibru, vertij, probleme de coordonare, de micare a ochilor, anxietate, iritabilitate şi de ceea ce victimele au numit o ”ceaţă cognitivă”.

Statele Unite şi-au rechemat majoritatea membrilor personalului ddiplomatic de la Havana în septembrie 2017. Unii dintre aceştia şi-au revenit în prezent, însă alţii rămân în reabilitare, potrivit lui Ragini Verma.

Washingtonul nu a stabilit niciodată în mod public natura acestui fenomen şi nici nu au confirmat că ar fi vorba despre enigmatice ”atacuri acustice” sau microunde, aşa cum scrie presa americană, însă fără să prezinte vreo probă în acest sens.

Cuba respinge orice responsabilitate.

Cele mai citite

Mai mulți palestinieni au murit în încercarea de a ajunge la ajutoarele parașutate

Ajutoarele aruncate din avion au căzut în apă. Biroul de presă al guvernului din Gaza, condus de Hamas, susţine că 18 palestinieni au murit...

Traficul rutier restricționat în Pasajul Unirii din Capitală. Un motociclist a intrat în peretele pasajului

Traficul rutier este restricţionat marţi seară în Pasajul Unirii din Capitală, pe sensul de mers către bd. Mărăşeşti, după ce un motociclist a intrat...

SUA „vor continua” să parașuteze ajutor umanitar în Gaza

Statele Unite(SUA) "vor continua" să paraşuteze ajutor umanitar în Fâşia Gaza, a afirmat marţi un purtător de cuvânt al Consiliului de Securitate Naţională al...
Ultima oră
Pe aceeași temă