-0.3 C
București
marți, 31 ianuarie 2023
AcasăInternaționalCriza din UcrainaUn spital de copii din Mariupol a fost bombardat

Un spital de copii din Mariupol a fost bombardat

Un spital de copii din orașul ucrainean Mariupol a fost bombardat și distrus de atacurile aeriene ruse, a anunțat miercuri consiliul orășenesc într-o postare online.

Consiliul orașului Mariupol a declarat anterior într-o postare pe Facebook că un spital de copii a fost distrus de forțele ruse miercuri. Într-un videoclip pe Facebook, șeful administrației militare regionale, Pavlo Kyrylenko, a spus:

„Forțele de ocupație ruse au aruncat mai multe bombe asupra spitalului de copii. Distrugerea este colosală”, a spus acesta, adăugând că nu cunoaște încă nicio cifră a victimelor.

Într-un tweet, președintele ucrainean Volodimir Zelenski a transmis că trupele ruse au lovit direct maternitatea din Maiupol. Liderul a postat imagini cu holurile spitalului complet distruse. Acesta a cerut, din nou, o zonă de interdicție aeriană deasupra Ucrainei.

„Mariupol. Lovitură directă a trupelor ruse la maternitate. Oameni, copii sunt sub epavă. Atrocitate! Cât timp va mai fi lumea un complice care ignoră teroarea? Închide cerul chiar acum! Opriți crimele! Ai putere, dar se pare că pierzi omenirea.”

Imaginile terifiante circulă în aceste momente în mediul online. Nu se cunoaște numărul victimelor.

Relatarea nu a putut fi verificată imediat de către Reuters.

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a anunțat marți (8 martie) că un copil a murit din cauza deshidratării în orașul asediat al Ucrainei Mariupol. Acesta și-a pierdut viața deoarece nu avea nicio sursă de apă, energie sau încălzire.

 „În 2022, de la deshidratare”, a spus Zelenski într-o adresă video, comparând criza umanitară legată de bombardamentul rusesc asupra orașelor ucrainene cu cea creată de invazia nazistă în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, conform Reuters.

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Redacția
Redacțiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri Reuters. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite

Ambasadarul ucrainean în Germania face presiuni pentru avioanele de luptă împotriva Rusiei

Ambasadorul ucrainean în Germania, Oleksii Makeiev, a subliniat luni cât de importante sunt avioanele de luptă în războiul împotriva Rusiei, informează dpa. "Încă nu am...
00:00:47

Blinken îl întâlnește pe președintele Sisi din Egipt, în timpul turneului din Orientul Mijlociu

Secretarul de stat al SUA Antony Blinken a purtat discuții cu președintele egiptean Abdel Fattah al-Sisi și cu ministrul de externe Sameh Shoukry luni...

Bogdan Aurescu: România va relua în 2023 misiunile de poliție aeriană din regiunea Mării Baltice

România urmează să își reia, în 2023, participarea la misiunile de poliție aeriană din regiunea Mării Baltice, a spus ministrul de Externe Bogdan Aurescu...
Ultima oră
Pe aceeași temă