23 C
Bucharest
Sunday, 1 October 2023
HomeInternaționalCriza din Ucraina Rusia va avea o ripostă "adecvată" faţă de livrarea de către Marea Britanie a unor rachete de...

 Rusia va avea o ripostă “adecvată” faţă de livrarea de către Marea Britanie a unor rachete de croazieră cu rază mai lungă de acţiune în Ucraina

Rusia va avea o ripostă “adecvată” faţă de livrarea de către Marea Britanie a unor rachete de croazieră cu rază mai lungă de acţiune în Ucraina, transmite Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt de la Kremlin.

Marea Britanie a furnizat Ucrainei rachete de croazieră de tip Storm Shadow, cu raza de acţiune de până la 250 de kilometri, afirmă surse citate de postul de televiziune CNN.

Ben Wallace, ministrul britanic al Apărării, a confirmat decizia de a livra Ucrainei rachete de tip Storm Shadow, fără însă a preciza dacă au fost transferate deja ori nu, conform epicnews.ro.

“Furnizarea acestor arme oferă Ucrainei cea mai bună şansă de a se apăra”, a susţinut Ben Wallace în Camera Comunelor, potrivit cotidianului Le Monde. 

“Nu vom sta pur şi simplu de-o parte în timp ce Rusia ucide civili”, a motivat el decizia guvernului de la Londra. “Rusia trebuie să admită că numai acţiunile sale au determinat ca astfel de sisteme să fie furnizate Ucrainei”, a mai spus Wallace, care a efectuat împreună cu ministrul britanic de externe James Cleverly vizite în SUA pentru consultări cu Washingtonul asupra ajutorului militar oferit Ucrainei în războiul cu Rusia.

Rusia ameninţă cu o ripostă Marea Britanie faţă de livrarea de rachete de croazieră britanice în Ucraina

Kremlinul a transmis joi mai devreme că livrarea unor rachete Storm Shadow către Ucraina va primi un “răspuns adecvat” din partea Moscovei. “Această acţiune necesită o reacţie adecvată din partea armatei noastre, care va lua decizii relevante din această perspectivă”, a avertizat Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Preşedinţiei Rusiei, potrivit observatornews.ro.

Având capacitatea de a lovi ţinte la peste 250 de kilometri, rachetele Storm Shadow vor fi armele occidentale cu cea mai mare rază de acţiune din arsenalul armatei ucrainene. Ministrul britanic al apărării a asigurat în declaraţia dată în parlamentul de la Londra că Ucraina i-a promis că va folosi aceste rachete exclusiv pentru operaţiuni în interiorul frontierelor sale suverane.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

UE va impune o taxă pentru emisiile de CO2 pentru mai multe tipuri de produse, precum oțel sau ciment

Uniunea Europeană a lansat duminică prima fază a primului sistem din lume ce impune tarife la emisiile de CO2 pentru oţel, ciment şi alte...

Vrem ca pensia să reflecte corect contribuţia de o viaţă a fiecărui român

Prezentăm integral mesajul premierului Marcel Ciolacu adresat cu prilejul Zilei Internaţionale a Persoanelor Vârstnice: ”Astăzi îi sărbătorim pe cei din generaţiile ajunse la vârsta...
Ultima oră
Pe aceeași temă
Modifică setările cookies