9.3 C
Bucharest
Sunday, 3 December 2023
HomeInternaționalCriza din UcrainaRusia – Ucraina, ziua 465. Zelenski recunoaște că Ucraina nu poate intra...

LIVE UPDATE Rusia – Ucraina, ziua 465. Zelenski recunoaște că Ucraina nu poate intra în NATO cât timp este în război

Președintele Zelenski a admis că Ucraina nu poate intra în NATO cât timp este în război cu Rusia, pentru că o eventuală primire în NATO, în acest moment, ar aduce în război întreaga Alianță.

Președintele Ucrainei s-a referit la acest aspect în cadrul unei întâlniri cu preşedintele Estoniei, Alar Karis, venit în vizită la Kiev. “Înţelegem că nu vom fi membri ai NATO cât timp acest război va fi în desfăşurare. Nu pentru că nu vrem, ci pentru că este imposibil”, a declarat Zelenski. “Noi suntem oameni rezonabili şi înţelegem că nu putem implica nicio ţară NATO într-un război”, a mai precizat președintele Ucrainei.

Este de remarcat că, acum mai puțin de o săptămână, Zelenski ceruse ca Ucraina să fie primită în NATO chiar în anul 2023. Nu există însă estimări privitoare la momentul când se va încheia războiul din Ucraina.

Ucraina are calitatea de stat partener cu NATO, cu mult dinainte de actualul război cu Rusia. Războiul cu Rusia a început la 24 februarie 2022. Despre posibila aderare a Ucrainei la NATO s-ar putea discuta la Summit-ul NATO de la Vilnius. Summit-ul de la Vilnius (Lituania) este programat în perioada 11 – 12 iulie 2023.

Citește și:

Lavrov spune că Occidentul se joacă cu focul

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Cod portocaliu și cod galben de viituri în Transilvania, de duminică până luni

În Transilvania au intrat în vigoare un cod portocaliu și un cod galben de viituri, valabile de duminică, 3 decembrie, până luni, 4 decembrie...

Rusia – Ucraina, ziua 648. Fostul președinte Poroșenko, rivalul lui Zelenski, este oprit să iasă din Ucraina

Petro Poroșenko, fostul președinte al Ucrainei, a fost oprit de autoritățile de frontieră ale Ucrainei să iasă din țară. Poroșenko ar fi urmat să aibă...

Cod portocaliu și cod galben de viituri în Transilvania, de duminică până luni

În Transilvania au intrat în vigoare un cod portocaliu și un cod galben de viituri, valabile de duminică, 3 decembrie, până luni, 4 decembrie...
Ultima oră
Pe aceeași temă