19.9 C
Bucharest
Monday, 25 September 2023
HomeInternaționalCriza din UcrainaRusia – Ucraina, ziua 463. Zelenski cere primirea Ucrainei în NATO chiar...

LIVE UPDATE Rusia – Ucraina, ziua 463. Zelenski cere primirea Ucrainei în NATO chiar în anul 2023

Președintele Volodimir Zelenski a cerut primirea Ucrainei în NATO chiar în anul 2023, cu prilejul reuniunii Alianței Atlantice de la Vilnius (Lituania).

Președintele Zelenski a transmis acest mesaj la data de 1 iunie 2023. Șeful statului ucrainean a făcut o declarație în acest sens în cadrul reuniunii Comunității Politice Europene, care se desfășoară în Republica Moldova.

„La summit-ul NATO din această vară, de la Vilnius, este necesar ca Ucraina să fie admisă în calitate de membru NATO. Avem nevoie de o decizie pozitivă. Avem nevoie de un summit al păcii”, a subliniat președintele Zelenski.

Rusia a pornit actualul război împotriva Ucrainei la data de 24 februarie 2022. Imediat după aceea, oficialii ucraineni au cerut ca țara lor să fie primită în NATO. Oficialii Alianței n-au dat un răspuns ferm dacă Ucraina va deveni, sau când ar putea deveni membru NATO.

Citește și:

Lavrov spune că Occidentul se joacă cu focul

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Excepționalismul românesc n-are seamăn în regiune

Sectarismul directivelor aeronautice, cu limitarea greutății bagajelor la maximum 20 de kilograme, îți influențează gabaritul cărților. Am luat cu mine în vacanță doar cărți...
Ultima oră
Pe aceeași temă
Modifică setările cookies