17.2 C
Bucharest
Sunday, 28 May 2023
HomeInternaționalCriza din UcrainaRusia – Ucraina, ziua 299. FIFA a interzis mesajul lui Zelenski la...

LIVE UPDATE Rusia – Ucraina, ziua 299. FIFA a interzis mesajul lui Zelenski la Cupa Mondială

FIFA a interzis ca mesajul lui Zelenski, pregătit de președintele Ucrainei, să fie difuzat înaintea finalei la Cupa Mondială din Qatar.

Președintele Ucrainei concepuse o înregistrare video pe care o dorea difuzată pe stadionul finalei. Înregistrarea era concepută de liderul de la Kiev ca un “mesaj pentru pace”. Se pare că statul Qatar a acceptat inițiativa președintelui Ucrainei. În schimb, FIFA s-a opus transmiterii mesajului lui Zelenski, pe motiv că fotbalul nu trebuie politizat.

Mesajul transmis de președintele Zelenski a putut fi însă urmărit pe internet, unde a avut foarte multe redistribuiri.

Finala Campionatului Mondial 2022, Argentina – Franța, s-a jucat la data de 18 decembrie și a fost câștigată de Argentina. Contrar intenției FIFA de a nu se politiza evenimentul sportiv, mai mulți lideri politici au asistat la finala din Qatar. Printre aceștia s-au numărat președintele Franței și președintele Turciei. Președintele Franței, Emmanuel Macron, chiar i-a felicitat personal pe jucătorii Argentinei și Franței, după finală.

Citește și:

Rusia – Ucraina, ziua 298. Ucrainenii ar fi încercat să-l lichideze pe generalul Gerasimov

Rusia – Ucraina, ziua 297: rețeaua de metrou și cea de apă funcționează din nou în Kiev, potrivit primarului orașului

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă