23.4 C
Bucharest
Friday, 22 September 2023
HomeInternaționalCriza din UcrainaRusia – Ucraina, ziua 298. Ucrainenii ar fi încercat să-l lichideze pe...

LIVE UPDATE Rusia – Ucraina, ziua 298. Ucrainenii ar fi încercat să-l lichideze pe generalul Gerasimov

Ucrainenii ar fi încercat să-l lichideze pe generalul Gerasimov, șeful Statului Major al armatei ruse, susține presa de la Moscova, citând surse din Statele Unite.

Agenția rusă de presă TASS susține că o informație în acest sens a fost făcută publică de ziarul New York Times. Ziarul american ar fi făcut această dezvăluire la data de 17 decembrie 2022. Armata Ucrainei ar fi lansat un atac chiar în momentul în care Gerasimov vizita linia frontului. Data acelei vizite, care a coincis cu atacul ucrainean, nu este precizată.

Sursele citate afirmă că Statele Unite ar fi fost împotriva ideii de a fi ucis generalul rus, pe motiv că un asemenea incident ar fi întețit războiul din Ucraina. Americanii nu le-ar fi transmis ucrainenilor date privind deplasarea generalui rus. Apoi, americanii le-ar fi sugerat ucrainenilor să nu încerce un atac asupra acestuia. Dar când au făcut acest apel către ucraineni, americanii ar fi aflat că atacul deja fusese lansat.

Generalul Gerasimov a fost criticat pe timpul războiului din Ucraina

Înainte să înceapă războiul din Ucraina, Gerasimov era socotit un bun specialist militar. El este autorul documentului intitulat “Doctrina Gerasimov”. În schimb, de-a lungul războiului din Ucraina, activitatea lui a fost criticată.

Pe de altă parte, Rusia anunță că ministrul Apărării, generalul Serghei Șoigu, a discutat cu comandanții operațiunilor din Ucraina. Nu este însă clar dacă ministrul rus s-a dus pe front sau a discutat doar prin internet.

Citește și:

Rusia – Ucraina, ziua 297: rețeaua de metrou și cea de apă funcționează din nou în Kiev, potrivit primarului orașului

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Risc uriaș dacă nu clătești orezul înainte să-l gătești

 Orezul este consumat de oameni din peste 100 de țări și există aproximativ 40.000 de soiuri de orez în întreaga lume. În plus,...

Austeritatea, mărul discordiei în coaliție: Lideri PNL cer ieșirea din Guvern

 Tensiuni în coaliția de guvernare, accentuate de planul de austeritate anunțat de Guvernul condus de Marcel Ciolacu. ...

Constructorul lucrării nu a respectat prevederile

Transgaz comunică public faptul că în opinia companiei constructorul nu a respectat prevederile Avizului de amplasament."În noaptea de 21 septembrie 2023, în județul...
Ultima oră
Pe aceeași temă
Modifică setările cookies