4 C
București
marți, 6 decembrie 2022
AcasăInternaționalCriza din UcrainaRusia – Ucraina, ziua 222. Germania va livra Ucrainei sisteme antiaeriene

LIVE UPDATE Rusia – Ucraina, ziua 222. Germania va livra Ucrainei sisteme antiaeriene

Germania va livra Ucrainei sisteme antiaeriene, a anunțat ministrul german al Apărării, Christine Lambrecht, cu prilejul vizitei sale în orașul Odessa din Ucraina.

Vizita la Odessa a avut loc în cursul zilei de sâmbătă, 1 octombrie, fără a fi anunțată în prealabil. Christine Lambrecht a avut convorbiri cu ministrul ucrainean al Apărării, Alexey Reznikov. Ulterior, presa occidentală a anunțat că Germania va livra Ucrainei sisteme de apărare antiaeriană IRIS-T SLM. Șefa Ministerului Apărării, Christine Lambrecht, a promis că livrarea de armament va avea loc „în următoarele zile”.

Christine Lambrecht a reafirmat că NATO nu va deveni parte a războiului din Ucraina. Cu toate acestea, țările NATO, inclusiv Germania, vor continua să ofere sprijin Ucrainei.

Ucraina va primi sisteme antiaeriene luna viitoare

Acum câteva luni, presa din Germania susținea că livrarea de rachete antiaeriene către Ucraina va avea loc în noiembrie 2022. IRIS-T SLM sunt sisteme de rachete antiaeriene cu rază medie de acțiune, fabricate în Germania. Raza de acțiune este de până la 40 de kilometri. Ucraina ar fi solicitat zece asemenea sisteme, dezvăluia presa din Germania. În absența unor asemenea mijloace de apărare, Rusia, prin avioanele ei, deține practic supremația în spațiul aerian al Ucrainei.

Citește și:

Rusia – Ucraina, ziua 220: Federația Rusă a blocat rezoluția ONU ce condamnă referendumurile

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

România în Schengen: Cătălin Predoiu a discutat cu ambasadoarea Regatului Suediei, Therese Hyden

Poziţia Guvernului de la Stockholm de susţinere a intrării României în spaţiul Schengen, Legile Justiţiei şi activitatea procurorilor din România care anchetează infracţiuni din...

ONU are dovezi ale folosirii armelor chimice de către Statul Islamic în Irak

Experţi ai Naţiunilor Unite(ONU) au descoperit noi probe ale utilizării armelor chimice de către gruparea jihadistă Statul Islamic în timpul autoproclamatului său califat, mai...

Xi Jinping merge într-o vizită oficială în Arabia Saudită

Preşedintele Chinei, Xi Jinping, va efectua, joi, o vizită oficială în Arabia Saudită, pe fondul tensiunilor pe care ambele ţări le au cu Statele...
Ultima oră
Pe aceeași temă