24.7 C
București
luni, 26 septembrie 2022
AcasăInternaționalCriza din UcrainaRusia - Ucraina, ziua 175: Energoatom denunță un atac cibernetic rus fără...

LIVE UPDATE Rusia – Ucraina, ziua 175: Energoatom denunță un atac cibernetic rus fără precedent

UPDATE, ora 14:50: Prima navă umanitară închiriată de ONU pentru a transporta cereale ucrainene a părăsit portul Pivdennyi, sudul Ucrainei, cu aproximativ 23.000 de tone pentru Africa, a anunţat Ministerul Infrastructurii ucrainean, relatează AFP.

„Nava Brave Commander cu cereale pentru Africa a părăsit portul Pivdenny. În această dimineaţă, cargoul a plecat spre portul Djibouti, unde cerealele vor fi livrate la sosire consumatorilor în Etiopia”, a indicat ministerul pe Telegram.

Potrivit sursei citate, „23.000 de tone de grâu se află la bordul acestei nave închiriate de Programul Alimentar Mondial al Naţiunilor Unite”.

UPDATE, ora 09:56: Preşedintele francez Emmanuel Macron şi premierul indian Narendra Modi au convenit să „lucreze împreună pentru încetarea conflictului” în Ucraina, a anunţat Palatul Elysee într-un comunicat.

Cei doi lideri au discutat în cadrul unei convorbiri telefonice despre „războiul dus de Rusia în Ucraina şi consecinţele sale destabilizatoare pentru restul lumii”, potrivit preşedinţiei franceze.

Emmanuel Macron, care l-a primit pe premierul indian în mai la Paris, a subliniat „hotărârea Franţei de a-şi continua sprijinul pentru Ucraina”.

India s-a abţinut să condamne în mod deschis invazia rusă a Ucrainei şi să se alăture voturilor în acest sens la ONU. În iunie, însă, a cosemnat o declaraţie G7 prin care se angaja să „respecte integritatea teritorială şi suveranitatea altor state”.

Confruntat cu criza alimentară cauzată de conflictul din Ucraina, preşedintele francez a reafirmat „importanţa unei acţiuni coordonate a comunităţii internaţionale”.

Cei doi lideri au discutat, de asemenea, despre „provocările din spaţiul indo-pacific, precum şi despre situaţia din Sri Lanka”. India este preocupată de influenţa tot mai mare a Chinei în Sri Lanka.

Operatorul public ucrainean al centralelor nucleare Energoatom a denunţat, într-un comunicat, un atac cibernetic rus „fără precedent” împotriva site-ului său, precizând că funcţionarea acestuia nu a fost perturbată.

„Pe 16 august 2022 a avut loc cel mai puternic atac cibernetic de la începutul invaziei ruse împotriva site-ului oficial al Energoatom”, a declarat operatorul pe Telegram. Site-ul „a fost atacat de pe teritoriul Rusiei”, a adăugat sursa citată.

Grupul rus „Armata cibernetică a poporului” a utilizat 7,25 milioane de roboţi de internet care au atacat site-ul Energoatom timp de trei ore, a dat asigurări compania ucraineană, potrivit căreia această încercare de piratare „nu a avut un impact considerabil asupra activităţii site-ului Energoatom”.

Citește și:

A 174-A ZI DE RĂZBOI

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mihail Mușoiu lucrează în presa centrală din anul 2008. Din anul 2018 lucrează la “România liberă”. A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București. Deține un master în Cercetare în Științele Comunicării. Este, de asemenea, profesor pentru învățământul primar și preșcolar.
Cele mai citite

Ca să scape de condamnare, rectorul Mihnea Costoiu și-a schimbat avocatul

Rectorul Universității Politehnica, profesorul Mihnea Costoiu, condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare, și-a schimbat avocatul. Procesul este acum în faza apelurilor. Mihnea Costoiu...

Ca să scape de condamnare, rectorul Mihnea Costoiu și-a schimbat avocatul

Rectorul Universității Politehnica, profesorul Mihnea Costoiu, condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare, și-a schimbat avocatul. Procesul este acum în faza apelurilor. Mihnea Costoiu...

Exit Poll: Extrema dreaptă din Italia, condusă de Meloni, câștigă alegerile

O alianță de dreapta condusă de partidul “Frații Italiei”, la cârma căruia se află Giorgia Meloni, a obținut o majoritate clară în viitorul parlament,...
Ultima oră
Pe aceeași temă