2.8 C
București
sâmbătă, 3 decembrie 2022
AcasăInternaționalCriza din UcrainaRusia bombardează Kievul, din Belarus, chiar în ziua negocierilor de pace

Rusia bombardează Kievul, din Belarus, chiar în ziua negocierilor de pace

Rusia bombardează Kievul chiar în ziua când erau planificate negocieri de pace cu Ucraina. Mai mult chiar, unul dintre aceste atacuri s-a desfășurat chiar de pe teritoriul statului Belarus.

Potrivit Ministerului de Externe al Ucrainei, aceste atacuri s-au desfășurat înaintea negocierilor care sunt programate luni, 28 februarie.

Cel mai recent comunicat transmis de Ministerul de Externe al Ucrainei precizează următoarele:

„Inamicul continuă să bombardeze capitala și orașele din regiunea Kiev cu diferite arme, inclusiv rachete, artilerie și MLRS. Una dintre rachetele Kalibr, care viza Kievul, a fost trasă din aeronavele rusești Tu-22, care au zburat în spațiul aerian din Belarus”. Ucraina precizează că această rachetă a fost interceptată de apărarea antiaerieană a Ucrainei.

Pe de altă parte, Ucraina anunță că Rusia a relocat un grup de avioane de luptă Su-34, din regiunea Moscova în Belarus. Grupul aerian al Rusiei s-ar afla pe aerodromul Baranovychi.

Negocieri de pace sub amenințarea bombelor

Ziua de luni, 28 februarie, este cea în care se poartă negocieri între Rusia și Ucraina. Locul negocierilor este orașul Gomel din Belarus. Această localitate se află la mică distanță de frontiera Belarus cu Rusia și cu Ucraina. Delegația Ucrainei la negocieri îl are în componență pe ministrul Apărării și pe ministrul adjunct de Externe.

Președintele Ucrainei s-a declarat deja sceptic cu privire la șansele acestor negocieri. Una dintre promisiunile făcute Ucrainei, de către Belarus, fusese aceea că, în ziua negocierilor, niciun atac nu se va lansa asupra Ucrainei, din Belarus.

Urmărește România Liberă pe  Facebook și Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă