4 C
București
marți, 6 decembrie 2022
AcasăInternaționalCriza din UcrainaRăzboiul Rusia – Ucraina. Patriarhul Moscovei susține că un rus care moare...

Războiul Rusia – Ucraina. Patriarhul Moscovei susține că un rus care moare în Ucraina e iertat de toate păcatele

Dacă un militar rus moare în „operațiunea specială” din Ucraina, acest sacrificiu „spală toate păcatele pe care o persoană le-a făcut”, susține patriarhul Moscovei, Kirill, conducătorul Bisericii Ortodoxe Ruse.

Patriarhul Rusiei a transmis acest mesaj la slujba pe care a oficiat-o duminică, 25 septembrie 2022. Mesajul vine după ce războiul Rusiei în Ucraina, început la data de 24 februarie 2022, continuă într-o direcție nefavorabilă Rusiei.

Patriarhul Kirill a mai precizat că Biserica Ortodoxă Rusă „îşi exercită misiunea pastorală asupra popoarelor din Rusia, Ucraina, Belarus şi asupra multor alte popoare aflate în imensitatea Rusiei istorice”.

Liderul Bisericii Ortodoxe Ruse, Kirill, este considerat un susținător al președintelui Putin. Patriarhul Kirill și președintele Putin au apărut, de altfel, împreună, la unele evenimente. Patriarhul Rusiei a fost acuzat că, în loc să lanseze îndemnuri la pace, îi încurajează pe militarii ruși să ucidă în Ucraina.

Patriarhul Kirill (75 de ani) conduce Biserica Ortodoxă Rusă din anul 2009. Biserica Ortodoxă Rusia numără circa o sută de milioane de credincioși.

Patriarhul Moscovei este criticat și de Biserica Ortodoxă Română

Inclusiv Biserica Ortodoxă Română (BOR) a criticat atitudinea patriarhului Rusiei. „Datoria lucidității ne obligă să discernem inclusiv între un autentic și demn Întâistătător al Bisericii lui Hristos și un opulent patriarh demisionar din punct de vedere creștin prin complicitatea sa cu politicul asasin și prin asocierea la cele mai hidoase acțiuni pe care omul antihristic este capabil să le comită cu atrocitate”, a transmis purtătorul de cuvânt al BOR, Vasile Bănescu.

Chiar de la începutul războiului din Ucraina, patriarhul Daniel al României s-a pronunțat împotriva acestui război. Ce-i drept, înainte ca Rusia să atace Ucraina, patriarhul României avea o relație bună cu cel al Rusiei.

Citește și:

Soldații ruși îndemnați de Zelensky să se predea ca urmare a extinderii războiului de către Moscova

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Lucian Romașcanu o acuză pe Clotilde Armand că-l instigă să încalce legea în cazul imobilului Casa Miclescu

Ministrul Culturii, Lucian Romașcanu, afirmă că primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, îi solicită să încalce legea în cazul unui litigiu aflat în recurs la...

FIFA a demarat o procedură disciplinară împotriva câtorva jucători din Uruguay

FIFA a deschis o procedură disciplinară împotriva jucătorilor din Uruguay Jose Maria Gimenez, Diego Godin, Fernando Muslera și Edinson Cavani, după ce jucătorii s-au...
00:01:04

Vulcanul Java din Indonezia obligă mii de oameni să se evacueze

Vulcanul Java din Indonezia a obligat mii de oameni să se evacueze din calea cenușei ce a fost aruncată în zona din jurul lui....
Ultima oră
Pe aceeași temă