16.6 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăInternaționalCriza din UcrainaPutin a concediat un alt general militar, mișcarea fiind văzută ca o...

Putin a concediat un alt general militar, mișcarea fiind văzută ca o pedeapsă pentru defectele suportului logistic în „operațiunea specială” a Rusiei în Ucraina

Mișcarea a fost văzută pe scară largă ca o pedeapsă pentru defectele suportului logistic pentru „operațiunea specială” a Rusiei în Ucraina.

Vladimir Putin și-a concediat cel mai înalt general responsabil de logistică pentru războiul din Ucraina, deoarece își asumă un rol din ce în ce mai practic în conducerea strategiei armatei, supunând el însuși comandanții din prima linie și ignorând sfaturile acestora de la sol.

Ministrul adjunct al Apărării, Dmitri Bulgakov, a fost demis sâmbătă, după ce o serie de eșecuri au văzut Rusia învinsă de trupele ucrainene din est.

Ministerul Apărării a anunțat demiterea generalului de patru stele Bulgakov „pentru transfer în alt rol”. Nu a menționat motivul, dar mișcarea a fost văzută pe scară largă ca o pedeapsă pentru defectele suportului logistic pentru „operațiunea specială” a Rusiei în Ucraina.

Ministrul adjunct al apărării, Dmitri Bulgakov, a fost înlocuit sâmbătă, după o serie de eșecuri care au dus la retragerea trupelor ruse CREDIT: Mihail Svetlov/Mikhail Svetlov/Getty Images

Generalul Bulgakov a fost înlocuit de generalul colonel Mikhail Mizintsev, un bărbat de 60 de ani, care se află sub sancțiuni britanice pentru rolul său în asediul lui Mariupol, capturat de trupele ruse în luna mai.

Una dintre primele provocări logistice majore cu care se confruntă este echiparea, pregătirea, organizarea și desfășurarea a sute de mii de trupe rezerviste care au fost chemate să se alăture armatei miercuri, ca parte a mobilizării parțiale a Rusiei.

Pe lângă frontul de est în dezvoltare rapidă, Rusia este, de asemenea, sub presiune în sud – dar se pare că Putin a ignorat cererile comandanților săi de a lua măsuri pentru a minimiza pierderile înainte de a fi prea târziu, potrivit oficialilor americani informați.

Mii de trupe ruse ar putea fi în curând înconjurate în Herson, dar președintele a respins apelurile generalilor de acolo de a organiza o retragere ordonată, au declarat oficialii New York Times.

Se pare că asta a zdruncinat moralul soldaților care se tem că vor fi în curând tăiați complet de la liniile lor de aprovizionare și a creat tensiuni între Putin și armata sa.

Dar diviziile de peste Herson nu sunt primul exemplu de dezacorduri între liderul rus și comandanții săi de vârf.

Înalți ofițeri ruși au pus sub semnul întrebării planul pentru începutul războiului, inclusiv lovirea rapidă sperată asupra Kievului, au spus oficialii americani.

Se pare că ofițerii credeau că nu aveau suficiente trupe și armament – lucru care s-a dovedit a fi corect.

Pe măsură ce luptele continuă în sud, armata rusă caută probabil să evite repetarea rătăcirii în regiunea de nord-est Harkiv, în care trupele au abandonat arme și vehicule valoroase în timp ce fugeau de o ofensivă ucraineană fulgeră.

Comandanții ruși insistă că retragerea din sudul Hersonului le-ar permite să-și mențină linia cu mai puține trupe și ar putea desfășura forțe în altă parte – chiar deschizând noi fronturi.

Dar Putin a respins aceste apeluri. O altă victorie ucraineană ar eroda și mai mult încrederea publicului în efortul de război. Ar face, de asemenea, redundant referendumul care se desfășoară la Herson pentru aderarea la Federația Rusă.

Potrivit Casei Albe, Putin se „luptă” din ce în ce mai mult.

„Are un moral teribil, coeziunea unității pe câmpul de luptă, comanda și controlul încă nu a fost rezolvată. Are probleme cu dezertarea și îi obligă pe răniți înapoi la luptă. În mod clar, forța de muncă este o problemă pentru el”, a declarat John Kirby, coordonatorul Consiliului Național de Securitate pentru comunicații strategice săptămâna trecută.

„Se simte de parcă stă pe piciorul din spate.”

Redacția
Redacțiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri internaționale. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite

Cine nu este eligibil pentru Start-up Nation

Ediția din anul 2024 a programului Start-up Nation aduce modificări semnificative față de edițiile anterioare, inclusiv în ceea ce privește potențialii beneficiari, anunță o...

NATO a exersat trimiterea rapidă a trupelor în România

Conducerea NATO a verificat capacitatea de a-și trimite rapid trupele în România, prin Slovenia și Ungaria, în cadrul unui exercițiu care s-a numit Eagle...

Dotează eficient și igienic spațiile sanitare ale afacerii tale!

Atunci când gestionezi o afacere este important să acorzi o atenție deosebită și spațiilor sanitare. Acestea nu trebuie să fie doar curate, ci și...
Ultima oră
Pe aceeași temă