23 C
București
luni, 26 septembrie 2022
AcasăInternaționalCriza din UcrainaPe fondul distrugerii, unii din Mykolaiv pleacă, alții rămân

Pe fondul distrugerii, unii din Mykolaiv pleacă, alții rămân

Într-o clădire dărâmată din orașul Mykolaiv, din sudul Ucrainei, (24 martie) Tatiana Olexandrivna și-a făcut drum printre dărâmăturile din casa ei, oprindu-se să ude o plantă înainte de a izbucni în lacrimi. O rachetă rusă s-a izbit de clădirea ei pe 22 martie, ucigând doi dintre vecinii ei și lăsând o gaură deschisă unde locuiau ei.

Un post crucial în încercările Rusiei de a captura orașul-port strategic Odesa, centrul Mykolaiv, a fost victima unor atacuri cu rachete, aparent întâmplătoare, în ultimele zile, spun localnicii.

La începutul săptămânii, un bombardament rusesc a lovit un spital de psihiatrie și un hotel închis. Satele din jurul orașului au fost, de asemenea, lovite, făcându-i pe mulți să se întrebe dacă este sigur să rămână în oraș.

Înapoi în casa ei, Olexandrivna a spus că nu are intenția de a pleca, adăugând că se va întoarce la serviciu marțea următoare și va sprijini forțele ucrainene în orice mod va putea.

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Redacția
Redacțiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri Reuters. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite

Războiul Rusia – Ucraina. Patriarhul Moscovei susține că un rus care moare în Ucraina e iertat de toate păcatele

Dacă un militar rus moare în "operațiunea specială" din Ucraina, acest sacrificiu "spală toate păcatele pe care o persoană le-a făcut", susține patriarhul Moscovei,...

Putin provoacă NATO

De ce se face atâta tămbălău în urma referendumurilor din provinciile Lugansk, Doneţk, Herson şi Zaporojie, teritorii care au o suprafață cumulată de mai...

Războiul Rusia – Ucraina. Patriarhul Moscovei susține că un rus care moare în Ucraina e iertat de toate păcatele

Dacă un militar rus moare în "operațiunea specială" din Ucraina, acest sacrificiu "spală toate păcatele pe care o persoană le-a făcut", susține patriarhul Moscovei,...
Ultima oră
Pe aceeași temă