24 C
București
duminică, 2 octombrie 2022
AcasăInternaționalCriza din UcrainaOleksii Reznikov: Acțiunile pe care Rusia le face în Ucraina sunt terorism...

Oleksii Reznikov: Acțiunile pe care Rusia le face în Ucraina sunt terorism de stat

Rusia desfășoară în Ucraina terorism de stat și va continua să atace alte țări, a declarat luni ministrul ucrainean al apărării, Oleksii Reznikov.

Vorbind alături de ministrul britanic al apărării, Ben Wallace, în timpul unei vizite la Londra, Reznikov a spus că 150 de copii ucraineni au fost uciși de când Rusia a invadat, peste 400 de școli și grădinițe și peste 110 de spitale distruse, conform Reuters.

„ Acesta este un terorism de stat. De aceea Kremlinul trebuie oprit pentru că va merge mai departe. Va ataca alte țări”, a spus Reznikov. El nu a citat nicio dovadă care să susțină afirmația sa.

Rusia neagă că în Ucraina ar viza ținte civile, deși este din ce în ce mai clar că ceea ce face este terorism de stat

Rusia neagă că țintesc civili și neagă că acțiunea sa este ceva mai mult decât ceea ce numește o „operație specială” pentru a slăbi armata Ucrainei și a captura ceea ce ea consideră naționaliști periculoși.

Un bilanț al ONU include peste 900 de morți civili, dar totalul real rămâne necunoscut. Aproape 6,5 milioane de oameni au fost dezrădăcinați din case, spun Națiunile Unite.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Peste 4,6 milioane de pensionari au, în medie, o pensie de 1.777 lei

România avea, la sfârșitul lunii septembrie, 4,6 milioane de pensionari, iar media lunară a veniturilor acestora era de 1.777 de lei, potrivit datelor publicate...

Majoritatea tinerilor care vor să meargă la facultate plănuiesc să muncească în paralel

Mai bine de 34% dintre respondenți spun că familiile nu-i vor putea susține financiar la facultate. Tot legat de situația materială, aproape 78% dintre adolescenți sunt îngrijorați...

Populația de la Roșia Montană trebuie evacuată de urgență. Pericol la barajul lacului de acumulare

Populația din localitatea Roșia Montană trebuie evacuată de urgență, după ce s-a semnalat o avarie la barajul lacului Tăul Mare. UPDATE 15.00 La Ministerul Mediului...
Ultima oră
Pe aceeași temă