3.9 C
București
marți, 10 decembrie 2024
AcasăInternaționalCriza din UcrainaOccidentul intensifică sancțiunile împotriva Rusiei

Occidentul intensifică sancțiunile împotriva Rusiei

De la confiscarea superiahturilor la SWIFT și Putin însuși, sancțiunile împotriva Rusiei pentru invazia Ucrainei sunt ample. Dar vor funcționa?

Rusia a fost blocată din SWIFT, sistemul bancar internațional. Acest lucru dă o lovitură comerțului rusesc, deoarece face mai greu pentru orice companie rusă să facă afaceri la nivel internațional. Șeful comerțului internațional la Ashurst, Ross Denton explică mai multe:

„Dacă scoateți sistemul rusesc din SWIFT, se întoarce efectiv înapoi în epoca de piatră. . . .deoarece sistemul SWIFT este un fel ca rețelele neuronale pentru piețele financiare, deci vă permite să vă faceți plățile mai sigur, dar și mai rapid.

Sancțiunile împotriva Rusiei se intensifică în timp ce armata continuă atacurile în Ucraina

SUA și UE au impus sancțiuni Băncii Centrale Ruse, ceea ce înseamnă că nu va putea accesa rezervele sale internațional. Elveția neutră va îngheța aproape 11 miliarde de dolari SUA deținute de ruși și active. Visa și Mastercard au blocat, de asemenea, mai multe instituții financiare rusești.

„Vor fi foarte eficiente. Am văzut deja Rusia luând măsuri defensive enorm ca rezultat… Rusia a anunțat astăzi o serie de măsuri de control al capitalului și, potențial, a anunțat chiar o neîndeplinire a obligațiilor sale de obligațiuni străine, ceea ce este o mare afacere.

AerCap, cea mai mare companie de leasing de avioane din lume, spune că va rezilia contractele de leasing cu transportatorii din țară. UE a interzis exportul tuturor aeronavelor și echipamentelor. Principalii producători de automobile și camioane au întrerupt exporturile către Rusia, inclusiv Volvo și GM.

Alte țări precum Taiwan, cel mai mare producător de cipuri din lume, și Coreea de Sud au înăsprit exporturile de semiconductori și articole strategice, inclusiv electronice, senzori și echipamente de navigație.

Exxon Mobil și Shell pleacă din Rusia

BP a declarat că va renunța la pachetul de acțiuni la compania petrolieră rusă Rosneft, înregistrând o lovitură de aproximativ 25 de miliarde de dolari. Exxon Mobil și Shell au spus că vor părăsi Rusia, iar compania petrolieră norvegiană Equinor spune că va începe să dezinvestizeze.

Putin și alți oficiali de rang înalt au fost incluși pe lista neagră de aliații Ucrainei.

Un grup operativ american vânează și îngheață activele companiilor ruse sancționate și a impus sancțiuni împotriva a cel puțin opt oligarhi.

Bogații apelează la „pașapoarte de aur”

Unul dintre ei este miliardarul Alisher Usmanov, a cărui iaht de 600 de milioane de dolari a fost confiscat de autoritățile germane. Vânzarea cetățeniei prin așa-numitele pașapoarte de aur folosite de unii ruși bogați pentru a obține rezidența în țările occidentale a fost, de asemenea, limitată.

Șeful Forumului Ucraina de la Chatham House, Orysia Lutsevych, spune că sancțiunile ar putea afecta popularitatea lui Putin în cercul său apropiat.

„Putin a numit acțiunile Rusiei în Ucraina o „operație specială” care nu este concepută pentru a ocupa un teritoriu”.

Urmărește România Liberă pe  Facebook și Google News!

Redactia
Redactiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri internaționale. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite

Noul cod rutier din Italia prevede amenzi de până la 1.000 euro pentru șoferii prinși cu telefonul în mână

De sâmbătă, 14 decembrie, Italia va implementa un nou cod rutier care introduce pedepse mult mai severe pentru șoferii care conduc sub influența alcoolului,...

DNSC avertizează asupra tentativelor de fraudă care vizează utilizatorii ING România

Directoratul Naţional de Securitate Cibernetică (DNSC) atrage atenția asupra unor mesaje frauduloase care încearcă să fure datele de cont ale utilizatorilor ING România. Potrivit DNSC,...

Horoscop 11 decembrie 2024. Energie pozitivă și schimbări importante pentru toate zodiile

Horoscop 11 decembrie 2024. Vezi ce ți-au pregătit astrele pentru această zi de miercuri. Horoscop 11 decembrie 2024 Berbec: Creativitatea ta intră într-o nouă fază, experimentând...
Ultima oră
Pe aceeași temă