26.2 C
Bucharest
Wednesday, 31 May 2023
HomeInternaționalCriza din UcrainaO nouă rundă de negocieri ruso-ucrainene va avea loc în Turcia

O nouă rundă de negocieri ruso-ucrainene va avea loc în Turcia

Delegaţiile rusă şi ucraineană care negociază un posibil acord de pace după agresiunea Rusiei asupra Ucrainei se vor întâlni luni în Turcia pentru o nouă rundă de tratative preconizată să dureze trei zile, a anunţat duminică negociatorul ucrainean David Arakhamia.

”La discuţiile de astăzi prin videoconferinţă s-a decis desfăşurarea următoarei runde (de negocieri) cu prezenţă, în Turcia între 28 şi 30 martie”, a precizat pe Facebook negociatorul ucrainean.

Turcia, care încearcă să medieze în războiul ruso-ucrainean, a găzduit pe 10 martie şi o reuniune între miniştrii de externe rus şi ucrainean, Serghei Lavrov şi Dmitro Kuleba, încheiată fără rezultate concrete.

Începute cu întâlniri fizice între cele două delegaţii, negocierile ruso-ucrainene se desfăşoară în prezent online înt-un ritm aproape zilnic.

Deşi după primele contacte cele două părţi manifestaseră un anumit optimism, săptămâna trecută ele au recunoscut divergenţe semnificative.

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Cristina Corpaci
Cristina Corpaci
În presă din 2004. Am trecut pe rând de la reporter TVR, la Realitatea TV, Aleph TV și B1 TV. În presa online am lucrat la Rol.ro, Realitatea.net, mediafax.ro. Din iulie 2021 m-am alăturat echipei România Liberă, unde sunt editor și editorialist economic. Sunt doctorandă în Științele Comunicării la SNSPA, iar tema mea de cercetare este despre criza alimentară.
Cele mai citite

Dotează igienic și eficient toaletele afacerii tale!

Toaletele tale sunt unele dintre cele mai dificile zone de lucru ale afacerii tale, iar oamenii care le folosesc își pot forma opinii în...

Valoarea medie lunară a coșului de cumpărături a crescut cu 10% – 15% în 2022

Valoarea medie lunară a coșului de cumpărături în România a crescut cu 10% - 15% în 2022, produsele alimentare și bunurile de larg consum...

Rusia consideră că atacul cu drone asupra Moscovei reprezintă un act terorist

Federația Rusă consideră că atacul cu drone asupra Moscovei, înregistrat pe parcursul zilei de 30 mai 2023, reprezintă un "atac terorist fără precedent". Acest punct...
Ultima oră
Pe aceeași temă