22.3 C
Bucharest
Sunday, 28 May 2023
HomeInternaționalCriza din UcrainaO nouă rundă de negocieri dintre Rusia-Ucraina, pe 2 martie

O nouă rundă de negocieri dintre Rusia-Ucraina, pe 2 martie

Runda a doua de negocieri dintre Rusia și Ucraina ar putea avea loc pe 2 martie, anunță presa ucraineană, după ce în urma negocierilor de ieri nu s-a decis nimic.

Vladimir Medinski, un consilier al preşedintelui Vladimir Putin, a declarat că se va continua procesul de negocieri.

De altfel, și un oficial de la Kiev a confirmat încheierea primei runde a negocierilor şi continuarea discuţiilor zilele următoare.

Mihailo Podoliac, consilier al presedintelui Volodimir Zelenski a precizat că principalul obiectiv al acestor discuţii este armistiţiul şi încheierea actiunilor combatante de pe teritoriul Ucrainei.

La negocierile de ieri nu au participat președinții celor două state, în schimb și-au trimis reprezentanți.

Astfel, delegația ucraineană a fost formată din David Arakhamia – președintele fracțiunii Servitorul Poporului, Oleksiy Reznikov – ministrul Apărării din Ucraina, Mihail Podolyak – consilier șef al biroului președintelui, Andriy Kostin – prim-adjunctul șefului delegației ucrainene la Grupul de contact trilateral, Rustem Umerov – ajunctul Poporului și Mykola Tochitsky – viceministrul Afacerilor Externe al Ucrainei.

Urmărește România Liberă pe  Facebook și Google News!

Cristina Corpaci
Cristina Corpaci
În presă din 2004. Am trecut pe rând de la reporter TVR, la Realitatea TV, Aleph TV și B1 TV. În presa online am lucrat la Rol.ro, Realitatea.net, mediafax.ro. Din iulie 2021 m-am alăturat echipei România Liberă, unde sunt editor și editorialist economic. Sunt doctorandă în Științele Comunicării la SNSPA, iar tema mea de cercetare este despre criza alimentară.
Cele mai citite

Prima manșă a duelului pentru Liga I dintre Gloria Buzău și UTA s-a terminat indecis

Gloria şi UTA Arad au remizat la Buzău, scor 0-0, în prima manşă a barajului pentru menţinerea/promovarea în Liga 1. Returul va avea loc în...
00:00:47

VIDEO: Papa Francisc, prezent la slujba de Rusalii

Papa Francisc a prezidat duminică (28 mai) slujba care marchează Rusaliile, după o criză de febră care l-a obligat să renunțe la întâlnirile de...

România coboară în clasamentul puterilor militare mondiale. Locul 47 din 145, cu o forță militară supraevaluată

Cea mai recentă ediție a topului Global Firepower, clasamentul puterilor militare mondiale, plasează România pe locul 47 între cele 145 de țări analizate. Acesta este...
Ultima oră
Pe aceeași temă