2.3 C
București
sâmbătă, 4 februarie 2023
AcasăInternaționalCriza din UcrainaLiderii de guvern din Polonia și Lituania reafirmă sprijinul pentru cauza Ucrainei

Liderii de guvern din Polonia și Lituania reafirmă sprijinul pentru cauza Ucrainei

Şefii de guvern din Polonia şi Lituania şi-au reiterat sâmbătă sprijinul pentru lupta Ucrainei împotriva invaziei ruse, la o întâlnire cu omologul lor ucrainean Denis Şmîhal, transmite dpa.

„Acest război poate avea un singur rezultat: fie câştigă Ucraina, fie toată Europa pierde”, a declarat la întâlnirea de la Kiev premierul polonez Mateusz Morawiecki, potrivit agenţiei de presă poloneze PAP.

Șefii de guvern din Polonia și Lituania vor sprijini lupta Ucrainei până la izbânda acesteia împotriva Rusiei

„Sprijinul nostru pentru Ucraina trebuie să continue şi va continua până la victoria lor şi a noastră”, a scris la rândul ei pe Twitter după reuniune şefa guvernului lituanian, Ingrida Simonyte, potrivit agerpres.ro.

Vizita liderilor celor două state membre ale UE şi NATO la Kiev a avut loc în legătură cu comemorarea oficială a Holodomorului, foametea provocată de om din Ucraina sovietică de acum 90 de ani.

Lituania oferă 1.000 de euro pentru migranți ca să nu treacă granița

Lituania s-a oferit să dea 1.000 de euro pentru migranți pentru a se întoarce în țările lor de origine. Ministerul de Interne al Lituaniei a triplat plățile către aceștia pentru a garanta că nu se vor confrunta cu o criză.

Ministerul de Interne al Lituaniei a triplat plățile oferite migranților ilegali care acceptă să plece înapoi în țările lor. În loc de 300 de euro, aceștia vor avea dreptul la 1.000, a anunțat miercuri ministerul, potrivit LRT.

Lituania triplează plățile pentru migranți
„Trimiterea migranților înapoi în țara lor de origine este un proces complex și lung. Întreținerea unui migrant costă 11.000 de euro pe an pentru Lituania și aceasta este o povară cu adevărat majoră pentru stat. Căutăm modalități de a încuraja oamenii să se întoarcă voluntar și sperăm că plățile mai mari vor crește numărul de persoane care aleg să se întoarcă”, a fost citată în declarație ministrul de Interne Agnė Bilotaitė.

Ea a adăugat că cei mai mulți bani vor proveni din asistența financiară a Comisiei Europene pentru a gestiona criza migrației. De asemenea, Departamentul de Migrație a încheiat procesarea cererilor de azil de la migranții care au trecut în Lituania din Belarus în vara și în septembrie.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

România, rate ale mortalității prin cancer cu 48% mai mari decât media UE

România înregistrează rate ale mortalității prin cancer cu 48% mai mari decât media Uniunii Europene în rândul persoanelor cu vârste cuprinse între 15 și...

Mesajul Ministerului Sănătății cu ocazia Zilei Mondiale de Luptă Împotriva Cancerului

Cancerul este o problemă de sănătate publică majoră care poate fi controlată dacă prevenţia, diagnosticul precoce şi accesul la terapie sunt nediscriminatorii pentru întreaga...

LIVE UPDATE Rusia – Ucraina, ziua 346: SUA vor folosi fondurile confiscate de la un oligarh rus, pentru a ajuta Kievul

Departamentul de Justiţie al Statelor Unite a anunţat primul transfer al unor fonduri ruseşti confiscate, cu scopul de a ajuta Ucraina."Anunţ astăzi că am...
Ultima oră
Pe aceeași temă