23.2 C
București
vineri, 12 iulie 2024
AcasăInternaționalCriza din UcrainaFake-news rusesc despre suporterii români la meciul România - Ucraina. Rușii susțin...

Fake-news rusesc despre suporterii români la meciul România – Ucraina. Rușii susțin că românii scandau numele lui Putin

Rusia a lansat pe internet un clip video falsificat, în care apar suporteri români de la meciul România – Ucraina.

Conform clipului lansat de Rusia, se pare că românii ar fi scandat „Putin”. Imaginile sunt însă falsificate. Judecând după modul în care sunt îmbrăcați, suporterii ar putea fi români, dar ei sunt filmați din spate și nu pot fi recunoscuți. Iar suporterii români de la meciul România – Ucraina n-au scandat pe stadion numele lui Putin și nici n-ar fi avut motive să facă acest lucru.

Scopul acestui fake-news ar putea fi acela de a crea tensiuni între Ucraina și România, în condițiile în care Ucraina este unul dintre cei mai fermi susținători ai Ucrainei, în războiul contra Rusiei.

Meciul de fotbal România – Ucraina s-a disputat la Munchen în seara de 17 iunie 2024. Echipa României a învins cu 3-0 iar pe stadion nu s-a înregistrat niciun incident. Au existat însă incidente la alte meciuri de la Euro 2024. Un asemenea incident a fost legat de un meci al Serbiei, unde s-ar fi văzut în tribună, la unii suporteri, și steaguri ale Rusiei. În Serbia există încă mulți simpatizanți ai Rusiei și ai președintelui Putin.

Urmărește România Liberă pe  XFacebook și Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă