21.5 C
București
luni, 26 septembrie 2022
AcasăInternaționalCriza din UcrainaFacebook a fost interzis în Rusia

Facebook a fost interzis în Rusia

Rusia a blocat Facebook-ul, a declarat vineri autoritatea de reglementare a comunicațiilor din țară. A acuzat reţeaua socială de ‘discriminarea’ mass-media ruse, notează Reuters.

Autoritatea de reglementare, Roskomnadzor, a declarat că au existat 26 de cazuri de discriminare împotriva presei ruse de către Facebook din octombrie 2020, accesul fiind limitat la canale susținute de stat precum RT și agenția de știri RIA.

Meta nu a comentat deocamdată. Compania a declarat săptămâna aceasta că a restricționat accesul la RT și Sputnik în Uniunea Europeană și că retrogradează la nivel global conținutul din paginile de Facebook și conturile de Instagram ale posturilor controlate de statul rus, precum și postările care conțin link-uri către acele puncte de pe Facebook.

Săptămâna trecută, Moscova a declarat că limitează parțial accesul la Facebook, o mișcare pe care compania a spus-o că a venit după ce a refuzat o solicitare guvernamentală de a opri verificarea independentă a mai multor instituții media de stat ruse. Până sâmbătă, Twitter a mai spus că serviciul său este restricționat pentru unii utilizatori ruși.

Principalele companii de tehnologie și de social media s-au confruntat cu presiuni pentru a răspunde la invazia de joia trecută a Ucrainei de către Rusia, care a dus la sancțiuni economice împotriva Moscovei de către guvernele din întreaga lume. Rusia numește acțiunile sale în Ucraina o „operațiune specială”.

Roskomnadzor a spus că Meta a restricționat accesul la conturile instituțiilor de știri susținute de stat în ultimele zile. Este vorba de RT, Sputnik, agenția de presă RIA, Zvezda TV al ministerului apărării și site-urile gazeta.ru și lenta.ru.

A spus că astfel de restricții au încălcat principiile cheie ale libertății de informare și accesul nestingherit al utilizatorilor de internet ruși la mass-media rusă.

Urmărește România Liberă pe Facebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Curtea de Apel menține sechestrul pe bunurile primarului Negoiță în ancheta ROSAL

Curtea de Apel București menține sechestrul pe bunurile primarului Sectorului 3, Robert Negoiță, în ancheta ROSAL. Curtea de Apel București (CAB) a decis să mențină...
00:01:04

VIDEO: Proteste în Germania – Cer deschiderea gazoductului Nord Stream 2

Câteva sute de germani au protestat duminică în orașul Lubmin, situat în estul Germaniei, pe malul mării, cerând punerea în funcțiune a proiectului de...
00:00:48

Rușii își iau rămas bun de la cei dragi recrutați în armată pentru a lupta în Ucraina

Rușii din orașul siberian Tara și-au luat rămas bun de la cei dragi care au fost chemați și recrutați să lupte în Ucraina luni...
Ultima oră
Pe aceeași temă