4.8 C
București
miercuri, 7 decembrie 2022
AcasăInternaționalCriza din UcrainaDirectorul AIEA va merge la Kiev și apoi la Moscova pentru discuții...

Directorul AIEA va merge la Kiev și apoi la Moscova pentru discuții privind centrala de la Zaporojie

Directorul general al Agenţiei Internaţionale pentru Energia Atomică (AIEA), Rafael Grossi, „se va deplasa la Kiev şi apoi la Moscova în această săptămână” pentru a discuta despre stabilirea unei zone de protecţie în jurul centralei nucleare ucrainene Zaporojie, potrivit unui comunicat publicat luni seara, relatează AFP.

Rafael Grossi va „continua consultările” pentru a stabili un astfel de dispozitiv „cât mai curând”, a indicat organismul ONU, fără a preciza când este aşteptat în cele doua ţări inamice.

Directorul centralei nucleare ucrainene de la Zaporojie, ocupată de forţele ruse, a fost eliberat, a anunţat luni Rafael Grossi, conform Reuters, transmite agerpres.ro.

Directorul AIEA, Rafael Grossi, va sosi la Kiev și Moscova pentru discuții privind o zonă de protecție în jurul centralei de la Zaporojie

Directorul Ihor Muraşov fusese reţinut vineri – de o patrulă rusească, potrivit Ucrainei – în timp ce se deplasa de la centrala pe care o conduce către oraşul Energodar, unde locuieşte majoritatea personalului.

Centrala nucleară de la Zaporojie, cea mai mare de acest tip din Europa, este în continuare exploatată de angajaţii ucraineni, iar Rusia şi Ucraina s-au acuzat reciproc de bombardamente în imediata apropiere.

Directorul Centralei nucleare ucrainene de la Zaporojie a fost eliberat luni

Directorul Centralei nucleare ucrainene Zaporojie, Ihor Muraşov, arestat vineri de trupele ruse care deţin controlul asupra complexului atomoelectric, a fost eliberat luni, anunţă Agenţia Internaţională pentru Energie Atomică (AIEA).

„Salut eliberarea lui Ihor Muraşov, directorul Centralei nucleare ucrainene Zaporojie; am primit confirmarea că domnul Muraşov a fost eliberat şi s-a reunit cu familia”, a declarat Rafael Grossi, directorul Agenţiei Internaţionale pentru Energie Atomică (AIEA), citat de cotidianul Le Monde, potrivit Ziarul Financiar.

Directorul centralei nucleare ucrainene de la Zaporojie a fost eliberat după ce a fost arestat vineri într-o deplasare către orașul Enerhodar

Directorul Centralei nucleare Zaporojie fusese arestat vineri de o patrulă militară rusă, în timp ce se deplasa spre oraşul Enerhodar, aflat sub ocupaţie rusă.

Ministrul ucrainean de Externe, Dmitro Kuleba, a catalogat arestarea drept „act de terorism”.

Rusia a reținut doi angajați ai centralei nucleare ucrainene de la Zaporojie

Rusia nu se dezminte și a reținut doi angajați ai centralei nucleare ucrainene de la Zaporojie, suspectați că ar fi transmis informații autorităților ucrainene.

Doi angajați ai centralei nucleare ucrainene de la Zaporojie, controlată de Rusia, au fost reținuți pentru că au transmis informații autorităților ucrainene, au anunțat miercuri Garda Națională a Rusiei și un oficial instalat de Rusia în regiune, relatează Reuters.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Accident în Pasajul Unirii din București. Șoferul vinovat a fugit -VIDEO

Un accident rutier a avut loc, marţi seara, în Pasajul Unirii şi Primăria Sectorului 4 va face plângere penală pentru distrugere pe numele şoferului...

Un avion de vânătoare s-a prăbușit marți în nord-estul Croației

Un avion de vânătoare al Forţelor Aeriene croate s-a prăbușit, marţi, în nord-estul Croației, anunţă autorităţile militare de la Zagreb, citate de agenţia Reuters. Avionul...

PIB-ul țării a crescut. Ce spun datele INS

Produsul Intern Brut a înregistrat faţă de acelaşi trimestru din anul 2021 o creştere cu 4,0% pe seria brută şi de 4,7% pe seria...
Ultima oră
Pe aceeași temă