4.8 C
București
miercuri, 7 decembrie 2022
AcasăInternaționalCriza din UcrainaBlinken: SUA și aliații săi nu vor recunoaște anexarea de către Rusia...

Blinken: SUA și aliații săi nu vor recunoaște anexarea de către Rusia de teritorii în Ucraina

Secretarul de stat american Antony Blinken a declarat marţi că Statele Unite(SUA) şi aliaţii săi „nu vor recunoaşte niciodată” anexarea de către Rusia de teritorii în Ucraina, relatează AFP.

„Noi şi multe alte ţări am fost clari. Nu vom recunoaşte, nu vom recunoaşte niciodată, anexarea unui teritoriu ucrainean de către Rusia”, a declarat Blinken, în cadrul unei conferinţe de presă, întrebat despre organizarea acestor „referendumuri” în teritoriile aflate sub control rus.

Rusia şi autorităţile din regiunile pe care le ocupă în Ucraina au afirmat marţi ca votul „da” este în mare parte în fruntea acestor „referendumuri” de anexare.

Şeful diplomaţiei americane a reiterat că Statele Unite şi aliaţii lor vor riposta cu noi şi „severe” sancţiuni împotriva Rusiei. El a vorbit alături de ministrul indian de externe Subrahmanyam Jaishankar, care a cerut o revenire la „dialog”, deoarece „aşa cum am spus în public şi în privat acest conflict nu este în interesul nimănui”, transmite agerpres.ro.

SUA nu vor recunoaște anexarea de către Rusia de teritorii în Ucraina pentru a nu se uita ce s-a petrecut acolo

„Este important să ne amintim ce se întâmplă aici”, a continuat Blinken. „Rusia a invadat Ucraina, a cucerit teritorii şi s-a angajat într-o acţiune diabolică în aceste teritorii, forţând populaţia locală să plece”.

Unii oameni sunt strămutaţii, iar alţii „pur şi simplu dispar”, a spus el.

„Apoi duc ruşi acolo, instalează guverne marionete şi organizează referendumuri manipulând rezultatul pentru a pretinde că aceste teritorii aparţin Rusiei”, a denunţat responsabilul american, adăugând că Statele Unite vor sprijini eforturile Ucrainei de a „recuceri” aceste teritorii de la ruşi.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

A fost cutremur azi-noapte în țară

Un cutremur cu magnitudinea 3,4 pe Richter s-a produs miercuri dimineaţa, la ora locală 3:49, în zona seismică Vrancea, judeţul Buzău, potrivit Institutului Naţional...

România caută soluții pentru securitatea la Marea Neagră la Ankara

România a fost constant preocupată să identifice soluții pentru a spori securitatea la Marea Neagră, a afirmat, marţi, ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, într-o...

Ursula von der Leyen vrea ca țările din Balcanii de Vest să se distanțeze de Rusia și China

Preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, le-a cerut marţi ţărilor din Balcanii de Vest, la summitul de la Tirana, să se disocieze de...
Ultima oră
Pe aceeași temă