18.8 C
Bucharest
Friday, 22 September 2023
HomeInternaționalCriza din UcrainaA repornit alimentarea cu electricitate la Cernobîl

A repornit alimentarea cu electricitate la Cernobîl

Autoritățile din Ucraina anunță că a repornit alimentarea cu electricitate la Cernobîl, la fosta centrală nucleară. Fosta centrală are două sistemele de alimentare, dintre care unul a fost repus în funcțiune.

Fosta centrală a fost definitiv oprită în urma accidentului nuclear din anul 1986. Ea este acum scoasă din funcțiune și nu mai produce energie electrică. Ea este însă conectată la rețeaua de energie electrică a Ucrainei. Alimentarea cu energie este necesară pentru ținerea în funcțiune a sistemelor de răcire.

Deconectarea de la rețea a instalației de la Cernobîl fusese consemnată acum trei săptămâni, în momentul în care militari ai Rusiei au ocupat fostul obiectiv nuclear. Partea ucraineană anunță acum că specialiștii ei au reușit rebranșarea uneia dintre cele două instalații electrice. Dar acești specialiști sunt epuizați după trei săptămâni de muncă sub amenințarea morții, a precizat Ucraina.

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Război în Ucraina – Ziua 576 – Atac în masă cu rachete asupra Ucrainei

 UPDATE 03:00 Bunuri culturale furate returnate UcraineiArtefactele culturale furate din Ucraina în timpul invaziei ruse au fost restituite preşedintelui Volodimir Zelenski în cadrul...

Unui elev de liceu din Cluj i-a explodat telefonul mobil în timpul unui curs

Momentul a fost filmat de un alt copil. În imagini se vede cum în doar câteva secunde toată sala de clasă s-a umplut...

Un autobuz cu elevi s-a prăbușit într-o râpă

Doi adulţi au murit şi mai mulţi elevi au fost răniţi după ce autobuzul în care se aflau ”s-a rostogolit într-o râpă de...
Ultima oră
Pe aceeași temă
Modifică setările cookies