Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Alexei Navalnyi- pictat cu vopsea verde în semn de protest pentru un atac cu acid care l-a lăsat cu jumătate din vedere la unul din ochi

Criticul Kremlinului, Navalnîi, a fost sub supravegherea poliției înainte de a se îmbolnăvi

Criticul Kremlinului Alexei Navalnîi, care s-a îmbolnăvit grav joi după o presupusă otrăvire, s-a aflat sub supraveghere intensă a poliției în zilele precedente, a declarat un tabloid rus, citat de surse din cadrul forțelor de ordine.

Share

Adriana Constantinescu 0 comentarii

Actualizat: 23.08.2020 - 22:39

polițiști păzesc spitalul Charite din Berlin unde este internat Navalnyi

FOTO: Polițiștii păzesc împrejurimile Complexului Spitalului Charite Mitte, unde liderul opoziției ruse Alexei Navalnîi primește îngrijiri medicale, la Berlin, Germania 22 august 2020. REUTERS/Fabrizio Bensch

Înainte de a se prăbuși într-un zbor în timpul unei călătorii în Siberia, Navalnîi a fost urmărit de ofițeri FSB în civil, iar mișcările sale au fost monitorizate îndeaproape prin intermediul CCTV, se arată în raportul ziarului Moskovsky Komsomolets.

Navalnîi, un opozant de mult timp al președintelui Vladimir Putin și militant împotriva corupției, a fost transportat sâmbătă cu o ambulanță aeriană pentru tratament în Germania.

Navalnîi, în vârstă de 44 de ani, se află în comă indusă de când a fost transportat din orașul siberian Omsk, încă nu sunt vești de la spitalul Charite din Berlin cu privire la starea sa.

Echipa sa urma să găzduiască duminică seară o informare prin Intermediul YouTube pentru a discuta despre "tot ceea ce știm până acum despre otrăvirea lui Alexei", dar ulterior au anulat-o spunând că nu sunt pregătiți, a scris pe Twitter secretarul de presă Kira Yarmysh și șeful de campanie, Leonid Volkov.

Citând surse din serviciile de securitate, Komsomolets Moskovsky a descris cronologia călătoriei sale înainte de a se îmbolnăvi, numărul de camere pe care echipa sa le-a rezervat într-un hotel local și faptul că Navalnîi a ales să nu doarmă în camera rezervată pe numele său.

Un apartament închiriat pentru el de unul dintre susținătorii săi a fost descoperit de camerele de supraveghere ale poliției, a informat ziarul, când un pachet de sushi a fost comandat la adresa unuia dintre susținătorii lui Navalnîi.

"Amploarea supravegherii nu mă surprinde deloc, am fost perfect conștienți de ea înainte", a scris Yarmysh pe Twitter.

"Ceea ce este surprinzător, cu toate acestea, este că (surse ale serviciilor de securitate) nu se feresc să descrie aceste aspecte."

În raportul său, ziarul Moskovsky Komsomolets a citat surse de securitate care afirmă că supravegherea mișcărilor lui Navalnîi nu a dezvăluit contacte suspecte care ar putea avea legătură cu starea sa.

Serviciile de securitate cred că dacă Navalnîi a fost otrăvit, incidentul a avut loc fie în aeroport, fie în avion, a scris ziarul.

Cu toate acestea, ziarul a declarat că încă așteaptă rezultatele testelor de laborator ale probelor prelevate de poliție din toate locurile vizitate de Navalnîi și echipa sa în călătoria lor, inclusiv mostre de aer.

Rezultatele inițiale sunt așteptate luni, rezultatele testelor pentru materialul radioactiv urmând să aibă loc la sfârșitul săptămânii, se afirma în document. Acesta nu a spus dacă acestea vor fi făcute publice sau nu.

Medicii de la spitalul din Omsk unde Navalnîi a fost tratat înainte de evacuarea sa în Germania au declarat că nu cred că a fost otrăvit. L-au diagnosticat cu o boală metabolică care ar fi putut fi cauzată de scăderea glicemiei.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat vineri că încă nu este clar ce l-a făcut pe Navalnîi să se îmbolnăvească. El a spus anterior că orice otrăvire va trebui confirmată prin teste de laborator și că medicii fac tot ce pot pentru a-l ajuta pe Navalnîi.

Comentarii